1. 51.
    +2
    kendisi bir aydın ve vatanseverdi. bir türkçü olarak bunu çok rahat söyleyebilirim. bazıları karabağ meselesi ile hrant dink olayını kıyaslamışlar. hrant dink "karabağ'ın ermeni işgalinde olduğunu, ermenilerin acilen işgal ettikleri toprakları terketmeleri gerektiğini" söylemişti. 1915 olaylarının bir soykırım olduğunu iddia etse de, katıldığı birkaç televizyon programında bu tezini savunabilecek belgeler koyamadı ortaya.

    hrant dink cinayetinin basit bir iş olduğunu sanmıyorum. iki tane keş zibidi, kısa yoldan kahraman olmak için, televizyon dizilerinde ki özendikleri mafya bozmalarına benzemek için hrant dink'i öldürdü. ama olayın bir de arka planı var. suikastın yapılacağını polisin ve jandarmanın bilmesine rağmen istihbarat bilgilerini saklamaları var. tabi memleketi soyana %50 oy veren bizim milletin ucuz şovenist milliyetçilik anlayışı bu olayda da görüldü. silahsız bir adamı sırtından vuran iki tane bin "kahraman" ilan edildi. bu amk çocukları o kadar delikanlıysa niye pkk lıları öldürmedi merak ediyorum? pkk lılar ile kucaklaşan, hatta pkk kamplarında eğitim gördüğü bile belgelenen milletvekilleri ankara'da elini kolunu sallayarak geziyor. mecliste; türk milletine ve türk devletine hakaret bile ediyor. tabi burada ki asıl mesele ucuz kahramanlık.

    işin bir de medya ayağı var. hrant dink aleyhine açılan davalarda, medya olayı iyice kaşıdı. sözde liberal, özgürlükçü geçinen birçok televizyoncu, hrant dink'e ekranlar aracılığı ile büyük "vatan haini" profili çizdi. bu televizyoncuların bazıları daha sonra hrant dink'in mezarının başında poz verdiler. sözde, hrant dink'in ölümüne üzülen, ondan taraf olan oldular. tabi cinayetin ülkücülere ihale edilmeye çalışılması da beklenen bir durumdu.

    herkes kendine biçilen rolü oynadı ve hrant dink, sadece fikirlerini söylediği gerekçesi ile, sokak ortasında silahsız bir şekilde yürürken, sırtından vuruldu. bir türkçü olarak samimiyetine inanıyor, kişiliğine güveniyorum ve allah rahmet eylesin diyorum.
    ···
   tümünü göster