1. 1.
    +9 -1
    Evet bayanlar baylar sanırım gördüklerimi yazmam gerek.

    Görüyorum ki gençlerimiz pek doğru bir yolda değil bunu sözde hepiniz biliyorsunuz ama amuğoyduğum yerinde çoklarınız aynı taksunuz. Kendini kanıtlama çabası insanın kesinlikle içinde olan birşeydir insan kendini belli etmek ister çünkü doğasında bu vardır. Bunu en çok eleştiren bile ben de dahil kimi zaman bunu yapar. Öyle ki o toplulukta kabul edilebilmek, popülerlik için hayatınıza genç yaşlarda şekil bile verebiliyorsunuz. Asıl olay ise bunu en azından ayarlı yapabilmek.

    Peki sizi şekillendiren kabul edilmeniz için gerektiğini sandığınız şeyler neler? Akımlar. Eğer onlara bulaştıysanız bir süre sonra her akıma kapılıp gidersiniz. Aslında çoğunluğu düşünemeyen bu insanlar oluşturur. Bunların peşindeki bir insan hakkında söylenebilecek en güzel, kısa ve net kelime ise "koyun"dur. Kendi fikirleri, müzik, film veya herhangi bir sanat zevkleri yoktur ve en önemlisi beyinleri yoktur.

    Akımlar hakkında birkaç örnek vermek gerekirse;

    Duman: bu grubun ortaya çıktığı vakitleri hatırlıyorum da gençlerimizin arabesk rapten normal hayata dönüş çabalarında çıktı ve arabesk yerine bunu dinlediler. Güzel. Birkaç ay öncesine kadar arabesk rapte bağıran adamları, silah efektlerini, polifonik zil seslerini duyan gençler arabesk rapin dışlanması ile belki de büyümenin verdiği etki ile bunu bıraktılar. Bastırılan arabesk isteklerini bu grupla karşıladılar. Buraya kadar da normal ama asıl koyun olarak niteleyeceğimiz kesim şimdi geliyor. Eski arabeskçi kardeşlerimizin sözsüz etkileri ile bunlar da yavaş yavaş sebebini bilmeden (kesinlikle hoşuna giderek değil) duman dinlemeye başladılar. Günümüze doğru gelirken de artık "alımlar kapanmıştır" edasıyla duman dinlemeyenleri dışlamaya başladılar. "Daha Kaan Tangöze'yi tanımıyo dumanistim diye geçiniyoo yeaaa. En büyük dumanist benim siz kimsiniz olooomm" gibi şeyleri normal karşılar olduk. Aslında bunu diyen de diğerleri gibi koyun bir kardeşimiz ama tek farkı üşenmeyip vikipedi'de duman grubu hakkında dakikalık bir araştırma yapması.(Konu çok saptı) Sonuç olarak zevki bu olup konuşan adam eyvallah ama neden dinlediğini bilmeyen salaklar lütfen gidin amk bu ülkeden sözlükten lütfen.
    Ayrıca bu adamların yaptığına rock diyorsanız...

    Sosyal medya: Sosyal medya başlı başına ciltlerce kitap yazılabilecek bir alan ama "Facebook amele doldu hadi Twitter'a geçelim" faili en basit örnek olabilir. Hala daha yeni yeni twittera geçenler var sebebi belli. Yok ( Konu dışı: E be amcık ağızlı madem facebook amele doldu gidiyorsun niye twitter linkini paylaşıyorsun dıbınasoktuğumun koyunu)
    Ayrıca bu mecralarda paylaşılan; ... tatlılığı, ... keyff, aynı tarz fotoğraflar, aynı resim düzenlenme sitelerinden aynı efektlerle fotoğraflar, üstte örnek verdiğim gibi onlarca kalıp cümle gibi olaylar da pek bir havalı yapar sizi. Herkes gibi olmak oofff ne havalı ama.
    !!!Ayrıca buraya önemli bir not girmek istiyorum: Herkes gibi olmamak için tek bir hedefe yönelip yeniden herkes olma gibi bir sorun da var. Yani Türk dizileri çok banel yabancı izliyim de farklı olayım derken birden bir bakıyorsunuz Türk dizilerini izleyen yok (o da sözde). Bu sadece bir örnek!!!

    Giyim tarzı/ saç modeli: Üstüne pek yazılmaması gerekir kendini belli eden olay zaten.

    Görüş: Şimdilik düşünemeyen gençlerin siyasi görüşlerinin bu yolla şekillendiği çok bariz. Akımlarla sağcı olan da var solcu olan da ülkücü olan da.
    Herşeyi geçtim dini görüş değiştiren var ben müslümanım çevremde ateist ve deist çok. Kimseyi bu konuda ikna etmeye çalışmam. Benim ne haddim ne görevim. Ama daha ergenliğinin ilk yıllarında gaza gelip din değiştiren yahut da dinden çıkan ve bunun sebebini bilmeyen koyunlar olduğu için bu listede yerini almış bulunuyor.

    Zevkler: Sanatın bütün alt dalları buna dahildir. izlediği filmler değişir. Hatta yabancı film ve dizileri yabancı isimleri ile söylerler ki farklı gözükebilsinler. Hiç sevmediği bir şarkıyı havalı gözükmek için dinler ve bunu siz bilirsiniz illa siz duymuşsunuzdur bunu bir yerden. "Aaaaaaaaaaaaa bak X, Y sanatçısını dinliyor ne kadar havalı."

    Yani listeye detaya indirgendikçe uzarr gider ama kısacası budur.

    En büyük sıkıntı ise farklı gözükmek için yaptıkları herşeyi siz bilirsiniz. inançlarını, yaptığı hayırı, dinlediği şarkıyı, yüzeysel de olsa bilgiye sahip olduğu konuyu.. herşeyi bilirsiniz bu en net göstergedir. Sözlükte de çoğunluk olarak bulunuyorlar beyler.

    Burada hakaret yok benim de böyle arkadaşlarım var sizde arkadaşlarımsınız sadece uyarmak istedim.
    "Yaptığınız şeyleri kendiniz için yapın başkasına iyi, güzel görünmek için değil. Sakın ola ki bunlar için arkadaşlıklarınızı zedeleyip, bitirmeyin."

    NOT: Dumanın uzun olma sebebi ilk olarak sadece onu yazacak olmamdır. Saygılarıma adamın dıbına kor a.k.a aak
    ···
   tümünü göster