1. 1.
    +2
    osmanlıda hiç bir halk eziyet çekmezdi adalet vardı ve herkese eşit davranılırdı.

    padişahlar evlenmezdi, tek evlenen padişah sultan süleymandır, ve hürrem sultanı azad ettiği için evlenmiştir. şehzadelik dönemlerinde beğendiği kızlarla evlenirlerdi.

    osmanlıda paşalar görevini yapan insanlardan seçilirdi, destekle gelen paşa oldu ama o rütbelere türk değilim diyen bir paşa gelemezdi ki dağılma dönemi hariç

    türkçe konuşmayı kim nerde yasaklamış ilk defa duyuyorum, osmanlı padişahları hayatlarının çoğunu at üstünde geçirir ve sürekli çalışırlardı. televizyondaki dizilere göre konuşmakla olmuyor. yükselme döneminde harem sarayda değil beyazıtta idi.

    osmanlıda her dediğim kanun diye bir anlayış yoktu ama son sözü padişah söylerdi kararlar tecrübeli paşalardan oluşan divanda alınırdı.

    canı sıkıldığı için insanların hayatı ilemi oynuyorlardı sanıyorsun? o adamların görevi devletin bekasını ve iktidarını sağlamaktı bu yüzden idam kararı vermeleri çok normal...

    kadınların entrikaları kendi oğullarını başa geçirmeye çalışmaktan ileriye gitmiyor. zaten sonuçta baba kim desteklerse o başa geçiyordu ki o şehit olan insanlar inandıkları bir dava için savaştıkları için emin ol pişman değillerdir.

    askere sadece türk halkı alınır diye birşey yok herkes askere alınırdı fakat alınmayan gayrimüslimler bunun karşılığında vergi öderlerdi.sen zaten bu adamları askere alsan savaş zamanı taraf değiştirmeyeceklerine ve kaçmayacaklarına nasıl emin olabilirsin?

    en çok vergiyi türkler öder diye de birşey yok çok kazanan çok öder ama genelde müslüman olmayanlar çok ödemiştir ki çeşitli şeylerden kendini muaf tutabilsinler.

    devletin padişahı türk sen neyin kafasındasın? o görevi hakeden türk kökenli paşalarda sadrazam olmuş ve görevlerini layığı ile yapmışlardır.

    işte bu yüzden gidip biraz kitap okumalısın dizi izlemeyle lisede tarih dersini dinleyip buraya gelmeyle bu işler yürümez
    ···
   tümünü göster