1. 1.
    0
    @9

    panpa aslında olay kısır döngü sonsuz kere aynı olaylar aynı neticelerle tekrar tekrar yaşanıyor.

    uzaya zaman kapsülleri içinde gönderilmiş astronotlar yörüngeden çıkıp bilmedikleri bir gezegene düşüyor.
    bilmedikleri gezegende maymunlar dünyanın hakimi ve daha yobaz kapalı bir sistemi benimsemişler. kast sistemi söz konusu goriller asker şempanzeler normal vatandaş orangutanlar bilim adamı vs.
    kahramanlarımızın 1i ölüyor 1i maymunların deneylerinin kurbanı oluyor. geriye kalan tek ve asıl adamsa filmin sonunda o gezegenin aslında dünya olduğunu farkediyor. o sahne en duygusal sahne mi ne seçiliyor zamanında. benim bile gözlerim yaşardı amk.
    sonraki filmlerde asıl adamımız buranın dünya olduğunu vs oradan maymun doslarına anlatıyor sonra bunlar maymunların gitmeyi yasakladığı çöle kaçıyorlar orada hala hayatta olan yanız derileri vs değişik insanları buluyorlar. bu insanlar dünyayı yoketmek için füze atıyor dünya tam yok olucakken maymun ailesi uzay gemisiyle dünyadan ayrılıyor kahramanların başına gelen aynı zaman mekan bükülmesi bunları olayların başlangıcına 2000li yıllara zütürüyor. dünyada ünlü oluyorlar vs sonra bu maymunu öldürmeye falan kalkışıyrlar sirkte mirkte saklanıyor en son sunu anlıyorsun meğersem o ilk filmde tanrıları kabul ettikleri maymun. o kahramanın işbirliği yapıp uzay gemisine bindirdiği ailenin çocuğu.

    yani kısır döngü var. sonlara doğru sıkıldım özetin özeti şeklinde yazdım. 5 film hepsi de birbirinden efsane izleyin izlettirin.
    ···
   tümünü göster