1. 1851.
    0
    @1533 refraktif cerrahide yaş önemli unsurlardan biridir. şöyle ki; göz gelişimini 20 yaşına kadar sürdürür. gözün ametropi (kusur) sebepleri olarak kırma indisi, gözün ön-arka yarıçapı vs. verilebilir. yani göz geliştikçe gözün ön-arka yarıçapı da değişir. o yüzden göz gelişimini tamamlamadan yapılan refraktif cerrahiden sonra tekrar miyop/hipermetrop/astigmat olma riskiniz vardır. bununla birlikte refraktif cerrahideki işlemlerde gözdeki kornea tabakasının en üst katmanı olan epitel tabaka kaldırılır ve laser ışınları gönderilir. burada önemli olan korneanın yeteri kadar kalınlıkta olması istenir. eğer korneanız inceyse excimer laser olamazsınız. türkiye'de her iki kişiden biri excimer lasere uygun. bunun gibi birkaç şey daha sıralayabilirim.

    bir de değinmek istediğim şu var: doğru hekim, doğru hasta ve doğru cihaz. A sınıfı kalitede bir cihaz bulabiliyorsanız ve bu alanda uzmanlaşmış hekim (her göz hekimi bu alanda uzman değildir) bulabiliyorsanız ve en önemlisi doğru hastaysanız refraktif cerrahi olun.

    edit: yüzeysel cevaplar veriyorum. bir çift gözünüz olduğunu unutmayın, doktorunuza muayene olun. daha aydınlatıcı cevaplar alacağınıza eminim.
    ···
   tümünü göster