1. 51.
    0
    @61 ben saçmalamıyorum ama sen olaya objetik olarak bakmakta zorlanıyorsun. sen benim oynadığımı kumar olarak görüyorsun kendininkinin de bir kumar olduğunu kabul etmen gerekir (hatta daha bile büyük). kabul etmen gerekir çünkü benim tanrıya inanmama riskini alıp kazanacağım dunyalık zevklerden, sen tanrıya inanarak kaybediyorsun. örnek vericem tabloyla daha iyi anlarsın:
    ateist/ risk: tanrıya inanmamak, garanti kazanç: dünyevi zevkler, olası kayıp: cehennemde yanmak
    semavi dinlere inanan/ risk: tanrıya inanmak, garanti kazanç: nihayetinde iyi bir insan olmanın getirdiği tatmin(?ateistler de iyi bir insan olabilir gerçi ama yazmış olayım?), olası kazanç: cennet yaşamı, olası kayıp: dünyevi zevkler.
    yani her iki tarafın da aldığı riskler, kayıpları ve kazançları var. eğer ateistlerin bir kumar oynadığını iddia edersen semavi dinlere inanan insanların da kumar oynadığını kabul etmiş olursun.
    dünyada çok sayıda tanrıya ibadet edildiğini düşünürsek ve tanrıların gerçek tanrı olup olmaması olasılıklarını eşit kabul edersek, müslüman olmak demek ateistlerden bir tane daha az tanrıya inanmak demektir ki toplam tanrı sayısı çok, hatta sınırsız, olduğundan aslında herhangi bir tanrıya inanmanın da ateizm'den matematiksel olarak pek farklı olmadığını görmüş oluruz.
    lakin bu dediğim şeyin ancak lise matematiğinden işlevi vardır. örnek vermek gerekirse mormonlukla ile semavi dinlerin gerçek tanrılara tapma olasılıkları bir değildir. semavi dinlerin elbette yüksektir. amma velakin bu dinlerin kitabındaki insan dışı söylemler, tutarsızlıklar, cevabı tam olarak verilmeyen sorular da bu dinlerin bir tanrı tarafından gönderilmediğini gösterir. tüm bu sonuçlarla birlikte ateist olmak oynanacak en güvenli "kumar" olur.
    veyahut bu kadar lakırdı yapmadan, semavi dinlere de inanmanın bir kumar olduğunda hem fikirsek, ikimizinde kabul ettiği kumarda risk yoksa kazanç da yoktur sözünden yola çıkıp. semavi dinlerin vaadettiği sonsuz cennet hayatının, sonlu dünya hayatından daha büyük bir kazanç olduğu açık olduğu için semavi dinlere inanarak oynanan kumarın daha riskli olduğu söylenebilir.
    ···
   tümünü göster