1. 1.
    +2 -2
    bu dangalaklar aklını peynir ekmekle yemiş heralde aptal huur çocuğu ben nerde neye çete dedim de daha sonra değiştirip başka şeyler söylemeye çalıştım. ermeni meselesi için çete hareketleriyle başladı dedim, tunceli içinse feodal aşiret ağaların çıkardığı ayaklanmalar dedim sen burda yazanları anlayamıyosun heralde.

    ayrıca yazdıklarına bakılırsa tam bir cahil aptal olduğun anlaşılıyor. neymiş "yeni kurulan ülkede asayiş sorunu olurmuş, bu asayiş sorununu kullanmak isteyen kötü niyetli insanlar olurmuş, o olaylar bu yüzden çıkmış, devlet de bunları bahane edip tunceliye girişmiş". tam kazkafalı olduğun bu yazdıklarından anlaşılıyor. bak evladım:

    1) bu tunceli olayları cumhuriyetin ilanından "14 yıl sonra" ortaya çıkıyor dıbına kodumun salağı seni. nereye yeni kurulan devlette asayiş sorunu olsun da aşiretler bunu kullansın beyinsiz herif. kaldı ki bu devlet sıfırdan kurulmadı, zaten kurulurken elinde osmanlı devletinin bütün güvenlik, asayiş, hukuk sistemi vardı. bunlar ortadayken tunceli olaylarına "yhalnıscha ashayish shorunu samqy xd" demek olsa olsa beyinsizliktir.

    2) bu yazdığın kanun vb şeyleri şu an bile hiç sorgulamadan doğru diye varsayım yapalım kaldı ki onların bile bir resmi yazısını falan göremedik daha her nedense. peki bunların neresi tuncelide katliam yapıdığını gösteriyor zütkafalı huur çocuğu. ne diye konuya ilgisiz alakasız yerlerden yaklaşıp milleti kandırmaya çalışıyosun beyinsiz herif.

    sen o altında verdiğim yazıda yazılanları bile daha okuyup anlayamıyosun sonra gelip burada abuk subuk ilgisiz alakasız yalanlarla konuşuyosun aptal herif seni. git o yazıları oku da asıl orada neler yazılmış onları gör, gerçekler ancak öyle anlaşılır. tunceli 100 yılı aşkın süredir feodal aşiretlerin halk üzerindeki kendi sömürü saltanatlarını sürdüğü bir bölgedir. osmanlı da defalarca ayaklanmalardan ötürü oraya harekat düzenlemiştir ancak tam başarıya ulaşamamıştır. türkiye cumhuriyeti ise feodal sömürü düzenini yıkarak orayı kurtarmıştır. ölen sivil sayısı ne yazık 1500 kadardır. bunun sorumluluğu da ayaklanmayı bastırmaya çalışan devlette değil halkı kullanan tunceli aşiretlerinde özellikle seyit rızadadır.

    gibtir ol git de biraz balık ye zekan yükselsin daha sonra yazıları okuyup anlamaya çalış beyinsiz huur çocuğu.

    hadi bakalım şimdi çark etmeden yaylan ya da biraz daha mantıklı şeylerle buraya gel onları konuşalım yoksa burada böyle yalan dolan konuşarak milleti kandırmaya çalışmanın alemi yok.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster