1. 1.
    +1
    şunu belirteyim hakkariye düşen arkadaş eğer
    piyade ise en güzel yere gider yani acemi birliğine benzeyen yere düşer
    tankçı ise karakollarda 1-2 adet tank vardır onun silahçısı yada şöförü olur hiçbir iş yapmaz yatar
    zma ( zırhlı muharebe aracı) şöförü veya silahçısı ise oda tankçı gibi iş yapmaz.
    komando ise hudutda ( sınırda )gezer iç dağlarda işi olmaz.
    jandarma veya jandarma komando ise işde o zaman yandı aşağıda anlattıklarımın hepsini görecek demektir.
    çünkü jandarma merkezde polis ne ise merkez dışında jandarma odur. ve komandolukda varsa dağdan inmezsin.
    askeliğim boyunca hatta hakkariye adım attığım günden teskere alacağım güne kadar gece 04.00 de yattım ve sabah 06.00 kalktım hiç aksatmadan ne zaman geleceklerini bilemiyorsun ve pgibolojik baskı var orada iken Allahım en az 5 kelle almadan alma canımı oluyordu çünkü oradan sağ çıkabileceğini hiç düşünmüyorsun oraya şehit olmaya gittiğini sannediyorsun.

    ilk önce hakkarinin merkezini fazla bilemem orada bir kaç gün bulundum. ama diğer merkez dışı bütün dağlarda gezmişliğim var. çıkmadığım dağ girmediğim köy terörist yuvası kalmadı. hatta teröristi bırakıp kaçakçı kovaladık ve komutanım şehit oldu hatta haberlere bile çıktı takip eden varsa biliyordur kaçakçıyı hakladık ama.
    beyler tv de haberlerde gördüklerinize inanmayın orası halen karışık hergün istihbarattan mesajlar geliyordu. karakolunuzu basacaz çözüm sürecini sizinle bozucaz cesetlerinizin üzerinde çay içecez falan bir ton mesaj ama zaten telsizlerimizde dinleniyordu.
    bir nevi kümese tıkılmış tavuk gibi oluyor insan sadece ne zaman öleceğini kestiremiyorsun. filimlerde gördüğün bütün silahları en ince ayrıntısına kadar öğretiyorlar kendini nasıl tedavi edeceğini açlıkla nasıl başa çıkacağını falan. dümdüz duvar gibi dağlara nasıl çıkılır nasıl inilir sırtında yaklaşık 45-50 kg sırt çantan (intikal çantası) elinde silahın eğer ağır makina varsa birde o silahın yükü biner üstüne ( ağır silah - bixi - mg3 - kanas - rpg roketatar- 40mm bombaatar - mayın dedektörü) haftada 2-3 defa karakoldaki bütün silahlar çalıştırılır. en az 150 adet mermi atılır maksat askere güven gelsin vede huur çocuklarına biz burdayız hazırız demek için biliyoruz ki zaten gözetliyorlar bizi.

    tabii bu silahların çalışması habersiz oluyor askerin perfonmasını ölçmek için gece saat 03.00 de ve baskın var diye bağrılarak yataktan uyku sersemi uyanırsın ve 45 saniye içinde mevzine koşarsın silah sesleri gerçek yada değil yani baskın yada değil düşünmezsin çünkü ya baskın oluyorsa diye can havliyle atarsın kendini kum torbalarının ardına ve gözetlersin zifiri karanlıkta etrafı acaba nerden geliyor diye... geceleri ve gündüzleri 12 saat sabit nöbet tutulur karakollarda

    aklıma ne geliyorsa yazıyorum fakat aynı şeyleri tekrar etmemek için uğraşıyorum.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster