1. 26.
    +2
    @45 kalite sorular gelmeye başladı.
    dinin siyasete alet edilmesini, siyasallaştırılmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. şahsen bu güne kadar bir kere şu adam müslüman diyerek oy kullanmadım. bir kere bile böyle bir telkin, baskıya uğramadım. bu güne kadar sohbet yaptığım bir kişiye de şöyle yap buna oy ver demedim. ama her yerde olduğu gibi cemaatte de kraldan çok kralcı insanlar, aklınca iş yaptığını sananlar çıkıyor. insanlara telkinlerde bulunabiliyorlar. veballeri kendi boyunlarına. aslında islam bu konuda da açıkça tavrımızın ne olması gerektiğini söylüyor ama para işte, insanlara inançlarını bile görmezden getirte biliyor.

    Bir kimse ile münasebete girmek için, kendisinin ibadetine bakmayın. Dirhem ve dinar ile olan münasebetine bakın diye açık hadis var. bu bağlamda verilen oy kişinin kendini bağlar, göz göre göre yanlış yapanın, hırsıza arsıza oy verenin. benim hakkımı yemelerine müsaade edenlerin, çanak tutanların da allah (c.c) hesabını soracaktır.

    Türkiyenin yöneliş biçimi bence ne olmalıdırdan ziyade bu olmamalıdır.
    ben özgürlüklerin kısıtlanmasına her platformda karşıyım, daha fazla özgürlük her zaman daha fazla ilerleme getirir diye düşünüyorum. hatta temsil hakları daha genişletilmeli bence. cumhuriyet doğru kullanılırsa ideal bir yönetim şekli, ancak herkes için suistimale çok açık. darbeler, iktidar dayatmaları, islamı kısıtlayan cumhuriyet değil rejimin açıklarını kullanan liderler, siyasi kimlikler olduğunu düşünüyorum. sadece islam da değil memlekette her insan inandığını eğer iltidar ile aynı görüşte değil ise rahatça söyleyip, hayatında da hiçbirşey değişmeden yaşayabilir durumda değil. bunun değişmesi içinde yine cumhuriyet sınırları içinde daha fazla özgürlük isterdim.

    şeriat gelsin istermiydim? şahsım adına gelirse yaşantımda hiçbir değişiklik olmazdı ancak başkalarının yaşantısı, özgürlükleri değişeceğinden dolayı istemezdim.
    ···
   tümünü göster