1. 51.
    +7
    teşhis:

    -gerizekalı, büyümemiş ve sorumluluk sahibi olamayan erkeklere uzun süre maruziyet.
    -ailevi. baba figüründe normalüstü mükemmelliğe yakınlık veya tam tersi bu rol modelinde oluşan derin boşluk

    -muhtemel aşırı güzel olma durumu; yalnızca bedeni vb fiziksel yetileri için arzulanma sebebiyle gerçek bir ruhani paylaşımı tecrübe edememe hali.

    -çok çirkin olma durumu: asla hak ettiği tutku verilememesi sebebiyle oluşan karşılıksız "baba" sevgisine düşkünlük, bunu tutkulu duygularla da yaşayabilme isteği. fakat çirkin kızlar yaşça büyük erkeklere bu tarz ilgiyi nadiren besler. çünkü akranı erkeklerle yeterince tecrübe yaşayamadıklarından, bu olgunluğa ihtiyacı olup olmadığından henüz -çoğunlukla- yeterince haberdar değillerdir.

    -güzel olma durumunda; partnerleri kolay elde etmekten oluşan kişiliğini geliştirmeme, gerçek zorluğa maruz kalmama durumu sebebiyle fiziki mevzularda doyuruculuğa ulaşıldığında genellikle terk edilme veya fazla talepten dolayı doygunluğa ulaşmayan pre-mature erkeği kolayca terk edebilme. aynı ön süreçlerden dolayı asla sorgulamak zorunda kalmama.

    -kısıtlı çevre ve fiziki düşkünlükön yargı gibi sebeplerle daha da kısıtlanan kriterler sebebiyle oluşan olgun adam arayışında başarısızlık. olgunluğu kişilikte aramadan vazgeçme ve yaş gibi elle tutulur sonuçlara ulaşma. ruhani meselelerin de fiziksel cevaplara varması durumu.

    -kolay elde edilebilirlikle başlayan sabırsız gelişen kişilik, ilk olgun adama, daima hissedilen özlemle oluşan büyük aşk. fikrin büyük çerçevedeki saçmasapanlığını görememe. bulunulan körlük halini, eş duygu aşkla bütünleştirerek, körlüğün büyüklüğünü aşk-sal duygulara bağlama, oluşan sahte hissiyatın böylece anldıbının daha da büyümesi.

    tedavi:

    -hastanın kendini geliştirmesi gerekiyor: kendi çevresine razı olmayı değil, gerektiğinde bilgi birikimi ve dolayısıyla sosyal fobilere karşı oluşacak bağışıklıkla kendi çevresini (ve içinde bulunan erkekleri) kendi becerisiyle genişletme veya eleme yetisine sahip olma durumu. tabi ki kendisinde bulunan "öfff mal yaanı" tarzı ön yargıları da böylelikle aşacaktır. (gerçek ve olgun erkekler toplumda gösteriş yapmazlar.) önerim daha çok okumak, kültürlenmek. tecrübelenmenin hızlandırılmış kursudur okumak. nefes almakla veya aynaya bakarak yetinmemek.

    -ilk saniyelerde gelen iç sesi dinlemek, aslında daha en başında mal bir herifle beraber olduğunuzu size o söyler.

    -kısa süreli heyecanlara kapılmamak. hayal kırıklığı yaratan tecrübelerin 100% 'ü böyle başlar.

    -daima kendini haklı görmemek, karşı cinsten beklentilerini düşürmek. erkeğin de nefes aldığını, merakları ve hayalleri olduğunu, ömrünü sana ilgi göstererek geçirirse ilerde en fazla sana bi tak hayrı dokunmayacak mala dönüşeceğinin farkında olmak, alan vermek.

    -kısaca birey olmak, kendine yetmek, sabredip beklemek, denemekten sıkılmamak.

    önemli not:
    büyük yaş farkı olan erkekler genç bir kadınla olurlarsa bile yalnızca o genç bedenini çatır çatır gibip bırakmak için beraber olurlar. senin "bugün ne olduu" tarzı 2 kelimene dahi tahammül edecek halleri kalmamıştır. o yaşa kadar senin hayal edemeyeceğin tecrübe ve olgunlukta kadınları görmüş ve hatta onu terk etmiştir bile.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster