1. 26.
    +12
    yaz lan yaz.

    bide kürşad ve 40 çerisinide yaz. yada dur ben yazim.

    cinliler uzun yillardir eskiye yonelik surekli samurayli ninjali kilicli kalkanli japon mapon filmler cevirmektedir. catidan ucup atin ustune inen samuraylardan baska bir tak yoktur.
    tarihlerinin bilinen en eski yillarinin filmlerini cekmeye calismaktadirlar. ancak komik olan durum sudur:

    basta cinliler olmak uzere tum dunyaya at binmeyi turkler ogretmislerdir.

    ve kursad adindaki bir gokturk komutani cin sarayini 40 cerisiyle basmisdir. igne atsan yere dusmeyecek nufusdaki cinin buyuk askeri gucunun en saglam adamlarinin bulundygy cin sarayindaki askerlerin uc bes tanesi kalana kadar hepsi olduulmustur. saadece 41 kisi ile.

    en son tam krali tutup itin gotune sokmak uzereyken disardan destek gelmesiyle sarayin ahirindaki atlara dogru ucan goktrkler usta at binme becerileriyle ormanda suzulmustur. yagmurdan tasmak uzere olan bir nehirin kenarinda gibismislardir ve su yukseldigi icin karsiya gecilememektedir.

    ya teslim olunacak, yada olunecektir. kalan bir avuc adamiyla birlikte kursad korkusuzca ilei atilir ve olur. rivayete gore cesedi atin ustunden dusmemistir. kovalamaya katilan ve olayi yakindan izleyen cin krali (onemli nir komutanda olabilir karistirabilirim) kursad o gun oldu,ama yenilmedi demistir

    (olayo arastirabilirsiniz uydurmuyorum)

    yani simdi cinliler filmlerinde ucup kaciyor ama biz zamaninda bunlarin amima koymusuz.
    ayrica hicbir cin filninde goturklerden bahsedilmez.

    bir kisi bir tumene meydan okuyorsa bilinki o turktur.
    (cinli komutan bilmem kim. hong-yung-mung-chung dur zaar kim olacak )
    ···
   tümünü göster