1. 1.
    +3
    zararları

    1-KENDi ÇÖZÜMLERiNiZi ÜRETEMEZSiNiZ.

    Hayatta karşılaştığınız sıkıntılara karşı Tanrının o veya bu şekilde size yardım ulaştıracağı inancını taşırsınız zira siz seçilmiş kişisinizdir. Zamanınızı çözüm aramaya ve üretmeye değil dua etmeye harcarsınız. Beklediğiniz mucizevi yardımsa asla gelmeyecektir.

    Kader anlayışı ile teselli bulmaya çalışmak sizi daha da eylemsizliğe yöneltecektir. Aynı şekilde cennet hayali de sizi pasif bir insan kılmaya yeter.

    Peki bu zorluklar dua ile mi çözülür eyleme geçilerek mi? Elbette her zorluğu kendi başınıza aşmanız beklenemez ancak dua etmeyi bir kenara bırakıp eyleme geçmedikçe sıkıntılarınız da devam edecektir.

    Sorunların çözümleri bilgidedir, dua veya Kuran’da değil.

    2-SORGULAMA ANLAYIŞINIZ KÖRELiR.

    Haram edilen bir yiyeceğin dahi neden haram edildiğini sorgulamaya cesaret edemeyecek kadar körelirsiniz. Size din adına söylenen herşeye koşulsuz inanmaktan başka çare bırakılmamıştır..

    3-KORKU DÜNYASI iÇiNDE YAŞARSINIZ.

    Adalet ihtiyacı gereği olduğu söylenilen ancak fazlasıyla adaletsiz cehennem kavramı sizi yiyip bitirir.Hep korku içinde yaşarsınız, ya imansız ölürsem? Ya annem imansız ölmüşse? Rahat rahat ölemezsiniz bile.

    4-GERÇEK DÜNYADAN KOPARSINIZ.

    Cin, melek, şeytan, tanrı gibi metafizik, soyut kavramlar insanı gerçek dünyadan uzaklaştırır. Masallara inanır gerçekleri inkar eder hale gelirsiniz.

    5-CAHiL KALIRSINIZ, BiLGi EDiNME iHTiYACINIZ KÖRELiR.

    Bilgiye ulaşmaya çabalamazsınız zira hayatınız bir gölgelikten ibarettir ve bir çok şey için çabalamaya değmez. Herşeyi bilen biri vardır ve bunu kurana yazmıştır. Bilgiyi arayanların ulaşacağı nihai netice Kurandır.

    6-DiĞER iNSANLARA iÇTEN iÇE NEFRET BESLERSiNiZ.

    Sizin dininize inanmayan tüm insanlara içten bir öfke beslersiniz zira onlar sizin tanrınıza şirk koşmakta, ona inanmamakta ve böylece diğer insanlar gözünüzde pislikler haline dönüşmektedir.

    7-ALDATILMAYA VE KANDIRILMAYA MÜSAiT HALE GELiRSiNiZ.

    Cin, melek,şeytan, tanrı,zebani gibi metafizik, soyut masallar sizi diğer muhteel uydurulabilcek soyut kavramlara inanmaya meyilli olmanıza yardımcı olur. Bir kahine, büyücüye, cinciye, şeytan çıkarmaya rahatlıkla inanabilirsiniz. Ve bunlardan menfaat elde edenlere elbette.

    Din adına yapıldığı söylenen tüm işlere sorgulamadan gönüllü olursunuz. Bknz. Yeşil sermaye türevleri.
    ···
   tümünü göster