1. 1.
    +2 -1
    altın bir bileziktir. bu sayede tıp kongrelerinde sunum yapmaktan taksimdeki en kop kop mekanlara kadar her şeyi öğrenebilirsiniz. internet sayesinde Goran Bregoviç dinleyip Lock Stock and Two smocking barrels izleyip Charlie Chaplin hakkında konuşabilirsiniz.1986 şampiyon kulüpler kupası finalindeki golleri kim attı öğrenebilirsiniz. binlerce kitabın özetini, binlerce yazarın özlü sözlerini okuyarak kısa yoldan akıllı görünüm kasabilirsiniz. giyim kuşam konusunda kombinlere bakabilir, ünlü markaların tarzlarını inceleyebilirsiniz. Kadınların adet dönemi sorunları, sütyen ölçüleri, erkekler hakkında genel görüşleri gibi yüzyüze konuşamayacağınız konuları da yine öğrenebilirsiniz. interneti faydalı kullanmak demek sadece derslere yardımcı olsun demek değildir, farkında olmadan kişisel gelişim kasarsınız. internet tecrübesi olan adamla olmayan adam kesinlikle bir değil benim gözümde. Her şey ama her şey internetle elimin altında her an ulaşabiliyorum ve neye nasıl ulaşacağımı yılların verdiği tecrübeyle öğrenebiliyorum. Hiçbir fikrim yoksa da internette benim kadar tecrübeli başka bir arkadaşıma söylüyorum o bulur. Büyük nimet bu internet ve naısl kullanacağını bilmek.

    ---

    Mesela hem konuyla alakalı hem de örnek vermek amaçlı. Alice harikalar diyarında kitabını okumadım ancak quote'lar ve çözümlemeleri okudum. Birkaç da diyalogu hafızama attım. Şu anda Alice harikalar diyarındayı okuyarak geçireceğim vakitle belki de alamayacağım gelişimi internette basit bir araştırmayla öğrendim. Birkaç örnek :

    "Bir keresinde Alice ile Cheshire Kedisi arasında şöyle bir konuşma geçer : …
    Alice : Buradan gitmek için bana hangi yolu izlemem gerektiğini söyler misin?
    Cheshire Kedisi : Nereye gitmen konusunda iyi bir anlaşamaya bağlı bu.
    Alice : Neresi olduğunun önemi yok!
    Cheshire Kedisi : O zaman hangi yol olduğunun da bir önemi yok.
    Alice : Sonunda herhangi bir yere varsın da.
    Cheshire Kedisi : Elbette varacaksın. Eğer yeterince uzun yürürsen… … "

    "Alice: Hangi yoldan gideyim?
    Tavşan: nereye gittiğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin bir önemi yok."

    ---

    Burada tek dikkat etmemiz gereken şey alice harikalar diyarında hakkında bilgi edinmemizi sağlayacak olan kıvılcımı aramak. Bu r&b seven bir kızdan hoşlanıp r&b uzmanı olmak olabilir, termodinamikten 15 alıp mit'den dersleri izlemek olabilir, burger kingte yemek yerken arkada çalan şarkıyı eve gelince googledan bakmak olabilir ya da youtubeda medcezir izlerken sağ sekmede çıkan flashtronica olabilir... Yeter ki bakarken görmeyi öğrenelim bir kez... internette her şey var zaten sen yeter ki araştır

    bu arada 1986 şampiyon kulüpler kupası finalinde gol olmamıştır.
    ···
   tümünü göster