1. 1.
    +2
    @2
    @3 komünizm yani devletsiz, otoritesiz sömürüsüz özgür yaşam. düşüncesiyle yola çıkarlar arkasından bunu sağlamak için dünyadaki en sert ve totaliter diktatorlukleri kurarlar. işte buna sosyalizm denir. neymiş bu geçici diktatorluk olmadan komünizme geçilemezmiş. hadi lan ordan.

    sosyalizm: işte bu sözde geçici diktatörlüktür.

    komünizm: devlet yoktur otorite yoktur. sınıf yoktur sınır yoktur. toplumsal dayanışma ve paylaşım vardır. istersen toplumun dışında da yaşama özgürlüğün vardır. güçlü bi birey olduguna inanıyosan. bunun adı işte komünizm veya anarşizmdir.

    bu bahsettiğimiz diktatorlukler. sovyetlerde de çinde de inanılmaz sivil katliamları yapmış en ufak karşıt görüşlüyü ezip geçmiştir. günümüzde de kuzey kore aynı diktatorlugu uygulamaktadır. sadece küba da yaşanılabilir bi ~sosyalizm vardır

    olay aslında şudur bu adamların lenin den sonra komünizm kurmak gbi amacı olmadı. tek istedikleri bütün huur cocugu devletler gibi gücü ellerinde tutmaktı. onlar kötü insan değildi aslında. biçok katliamcı diktator bile özünde iyi bi birey olabilir. stalin mao hatta ataturk bile. sorun devlet olgusudur. toplumu yönetme fikri bi hastalıktır bu hastalık kime bulaşırsa onu insanlıktan çıkartır zaten. biz bile olsak bakunin ustanın dediği gibi en ateşli devrimciye sınırsız güç verin. çardan beter olacaktır.

    tek yol anarko komünizm veya anarşizm dir. ikisi aynı kapıya çıkar. yaratmak için yakıp yık. otoriteyi dini hertürlü düzenbazlıgı ezip geç. hiçbi kaos en iyi devletten daha kötü olamaz
    ···
   tümünü göster