1. 1.
    +19 -1
    niye bu kadar cahiliz beyler? ne sevmesini biliyoruz, ne saygı duymayı biliyoruz. hep bir taraf olmaya çalışıyoruz. sürekli birbirimizi yaftalıyoruz. sen ayyaşsın, sen yobazsın, sen sen!

    illa bu ülkeden kaçıp gitme yollarına mı başvuralım beyler? ben vatanımla övünemeyecek miyim? ulan bu ülkeyi niye terk edeyim diyemeyecek miyim?

    trt'nin bir belgeseli var bilen bilir; "amerika'da türk olmak" diye. profesörün biri, "biz bu ülkede zeki insanları yetiştiriyoruz. kaymağını hep amerika yiyor" demişti.

    ben kendimi dünyanın öteki ucundaki ülkeye kabul ettirmek için uğraşmak zorunda mıyım? yıllarca hayal ettiğim meslekten vazgeçip, para ve iş garantisi var diye sağlığa yönelmek zorunda mıyım? yüksek skorlar için köpek gibi ingilizce kasmak zorunda mıyım?

    hadi yine eksileyin ulan! bu yazının altında bile kavga edin birbirinizle cahil köpekler.

    sürekli birbirimizle hırlaşmaktan, üstünlük taslamaktan bu ülkeye güzel bir gelecek sağlayamadık. bizden sonraki nesil daha da tak edecek ülkeyi. sorgulamayan, araştırmayan, akıllı görünen aptallar büyüyor.

    ben belki 3 sene sonra bu ülkeden gibtir olup gideceğim beyler. bu ülke artık bana dar geldi. yemiyorum içmiyorum göçmenlik için uğraşıyorum.

    siz mutlu musunuz beyler? yoksa ben mi çok abartıyorum? daha iyi bir hayat istemekle aç gözlülük mü yapıyorum?
    ···
   tümünü göster