1. 76.
    +1
    enerji bakanlığının önünde eylem vardı. kalbim sizinleydi panpalar.
    iktisadi açıdan bakarsak küçük bir yorum : muhafazakar politikiların sonuçları bunlar...

    30yıl boyunca 50bin adam öldü devletin gibinde olmadı. soma'da 700kişi öldü (sayı çok altında veriliyor) çokta gibinde olmaz. 700 gider 700 gelir hesabında olurlar büyük bir ihtimalle. by yaşananlar geçmişte hak talep etmememizden kaynaklanıyor bence. sivilleşmeyi öğrenemememizden, örgütlenememekten, "örgüt" kelimesinden korkmamızdan.

    ulan m.ö. 2000yılında hamurabi bile yaşama hakkından bahsetmiş. m.ö.600lü yıllarda asoka fermanları yayınlanmış hayvan haklarından bahsetmiş büyük asoka kralı! şuandan tam 4000yıl önce amk ya 4000yıl. daha osmanlı yokken ne amerika ne ingiltere varken amk. herbiri daha vitamin bile değildi çiçek böcekteydi amk. o tarihten beri yaşama hakkını hayatımıza oturtamamamışız ya helal olsun bize. reizin dediği gibi: "insan gerçekten hayret ediyor."

    neyse olayımıza dönersek;

    kalkınma teorileri çerçevesinde ele alırsak bunlar geçiş aşamasında olabilir (ama olmak zorunda deği elbette. keşke deneyim kazanarak öğrenmezsek bunları. geçmişte çok fazla örnekleri var bunların. kimsenin ölmesine gerek yok!!) bu tür sorunlar. insanların hak talep etmesi sürekli gösterilerin olması insanların sokaklarda olması kalkınma aşamalarından birisidir. gelecek 50 yıl (tahmini 2064 yılı) içinde kalkınmış bir ülke olacağız. refah seviyesi olarak şuandaki avrupa ülkelerin yakalamış olacağız. tabi şuanki gelişmiş/kalkınmış ülkeler nerede olur onu tahmin edemiyorum
    ···
   tümünü göster