1. 76.
    +5
    @59 bence de mesele çok basit
    1- aktütün'den sonra sıcak bölgelerde elini kolunu sallayarak gezen herkes olası teröristtir. bunu sizin teröristleriniz meşru hale getirmiştir.
    2- teröriste müdahale için mahkeme kararı gerekmez. orada bir durum değerlendirilmesi yapılmış ve eyleme geçme kararı verilmiştir.
    3- roboski'yi bombalayan pilotlar bu ülkenin askerleridir. hepsinin arkasındayız.
    4- o nehirler, o topraklar şahsa değil; ülkeye aittir ki ülke gereken neyse onu yapar. elektriğin, suyun, gazın birim fiyatı da ilgili kurum tarafından belirlenir.
    5- kürtler bu ülkeden ayrılmak istemiyor çünkü bazıları bu ülkeyi bölmek istiyorlar. bölücülerin bu ülkeden çıkıp gitmesini istemek en doğal hakkımızdır.*
    6- kürtler bu ülkede bilerek fakirleştirilmiştir ancak bunun sebebi sizin teröristlerinizdir. fabrika için, yol için, okul için, köy için gelen iş makinelerini yakıp, işçileri kurşuna dizmiştir. buna karşın yerel halk sesini çıkarmamıştır. onlara müstahaktır.
    7- kürtler için para kazanmanın yolu kaçakçılık yapmak değildir. ha sınırın diğer tarafıyla ticaret mi yapacaksın? o zaman vergini ödeyeceksin. bu işi yasal çerçeve içerisinde yapacaksın ki sonun roboski gibi olmasın.
    8- gezi parkı'nda bölücülerin ne halt yediğini biz hepimiz biliyoruz ve yine biliyoruz ki bölücülük ile gezi'de yaşananların arasında zerre alaka yoktur. biri mevcut hükumetin eylemlerini protesto ederken, diğer taraf ülkenin topraklarını bölmeyi ister.
    9- aynı olay karadeniz sınırında filan olmaz çünkü karadeniz bölgesi aktif terör bölgesi değildir. aksine karadeniz şehirlerinin bir çoğu seçim zamanı renklerini belli eder.
    10- somut delil görmeden, iki tarafın da açıklamalarını dinlemeden hiçbir şeye inanmam.
    ···
   tümünü göster