1. 126.
    -1
    @96 uludere başta olmak üzere kaçakçılar ve bölücüler ile ilgili yapılan tespitlere kendimce açıklamalar:
    tespitleri t, açıklamaları a diye kodladım.

    t1- kürtler bu ülkeyi bölmek istiyor.
    a1- kürt var, kürt var. her kürt tabi ki bu ülkeyi bölmek istemiyor. buna eyvallah derim de, bölücülerin birleştirmek istediği tek şey sizin ülkünüz olan büyük kürt devleti ki bunu oluşturabilmeleri için ilgili ülkelerden bölünüp, sonra tek bir çatı altında "birleşmeleri" gerekiyor.

    t2- kürtler kaçak elektrik kulanıyor.
    a2- kürtler elektriğin dıbına bile koyuyor orada. durumu mu yok? ben her ne kadar durumları olmadığına inanmasam da, gitsin valiliğe, belediyeye onlara hizmet etmek için bulunan insanlardan yardım istesin. onların sosyal yardım hakkı var. her ay düzenli olarak yardım alabilirler. fakir kartını oynamayın yani. fakirse de sizin teröristiniz bilerek fakir duruma düşmelerine, bilerek eğitimsiz kalmalarına sebep oldu. inşaat bastı, dershane yaktı ki sırf onların kucağına düşsünler. o bölgede elektrik üretiliyor diye oradaki insanın kaçak ya da daha az bir miktar ödeyerek elektrik kullanması kadar sığ bir mantığı nasıl geliştirebildiğini de aklım almıyor. sabahtan beri burada yazıyorsun, yok ekosistemmiş, yok coğrafyaymış filan. o barajların olduğu yerlerin tapusu kimde? kişide mi yoksa devlet arazisi mi? kişide ise yüklü bir miktar parayı cukkalamıştır. devlet arazisi ise de zaten istediğini yapmıştır. biz istanbul'da yapılan her holding için senet istiyor muyuz? veya bursa'da bulunan kişiler fabrikadan kaçak mal çıkarıyor mu?

    t3- kürtler fakir değil aşiret ağalarının düğünlerinde dolarlar havada uçuşuyor.
    a3- hani diyorsun ya, toprak, coğrafya filan işte o durum burada kendini gösterebilir. gitsin ağasının, reisinin gasp ettiği topraklardan payını istesin sıkıyorsa. tabi ki her toplumda zengin de var fakir de ancak bu bölgedeki gelir dağılımına baktığında aradaki fark mariana çukuru gibi bir şey. halk gelir için feodal sistemi kırmak istiyor, örgüt ise o feodal sistemde devletin cebinde olan ağaların, kendi aşiretine "örgüte bulaşmayacaksınız" emri vermesi sebebi ile feodal sistemi alt etmek istiyor. aradaki fark çok açık.

    t4- uludere'dekiler kaçakçılık yapıyordu onlar pkk'liydi.
    a4- onlar katırları bir tren usulü arka arkaya dizip, giyimleri ile, hareket halindeki dizilişleri ile terörist izlenimi uyandırdılar. tekrar söylüyorum ve bu fikrimin de yüzde yüz arkasındayım; aktütün saldırısından sonra o bölgede kuşku uyandıracak iş yapan herkes potansiyel teröristtir ve gereği yapılır. buna sizin teröristleriniz neden olmuştur. o zamanki durum değerlendirmesi sonucunda, saldırı kararı çıkmıştır. deus ex machina durumunun da yaşanması imkansız olduğu için* çözümün saldırı olmasına kanaat getirilmiştir. aktif terör bölgesini geçtim, bütün terör olaylarında mahkeme kararı aranmaksızın eyleme geçilebilir. durum o zaman aktif bir terör olayı olarak değerlendirilmiştir. bunu meşru kılmak için özel bir gayrete gerek yoktur.

    t5- bölge gelişecek ama pkk izin vermiyor.
    a5- pkk öncesi dönemde bölgede iş yapılıyordu. iş yoktu demek, yapılmıyordu demek yalan. daha sonraları pkk eylemleri yüzünden o imkanları sağlayanlar kendilerini bölgeden çektiler. pkk bölge halkının gelişmesine fayda sağlayacak her yapıya saldırır. halk ise buna kendi gözlerim ile şahit olduğum için söylüyorum daha fazla karakol istemez evet ama baraja karşı çıktığını hiç bilmiyorum.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster