1. 26.
    +2
    ooo bug alırım bir dal

    koskaca sistemi çökerttin panpa helal gel öpücem o parlak zütünü mmm

    neyse. islam köleliği kaldırmamıştır gerektiğinde başvurulması için aralık bırakmıştır. peki neden?
    islam köleliği sadece savaşta esir alınanlardan yapmıştır. eger savaşta esir aldıgın birini savaşın gidişatını etkilemek için bir kaç yol vardır.1 öldürme.bu olay vicdana yanaşmadıgı gibi galip tarafında intikam duygusunu kamçılayan bir davranışdır.2 fidyeyle serbest bırakma buda karşı tarafın savaşta eski gücüne kavuşmasını ve esir tutan tarafında askerleri tarafından hoş karşılanmaya bir davranıştır şöyle ki birisi meeydanda canını verirken diğer para karşılıgı özgürlüğünün kazanması savaşdaki askerlerde moral kırıcı bir etkiye sahip olabilirdi.ve diğer tolumlar müslüman esirleri köle yaparken eger sen yapmaz iseen ve onları hür kılar isen toplumda açılcak yaranın ne kadar derin oldugunu düşün.
    3 köle alma. köle alındıgından o insanın hayatı sonlanmadıgı için daha bir çok kapı açık olabiliyordu müslüman olma gibi. aslında ayetlerde de eşit tutmayı emreder bknz(Bakın Allah size kendi hayatınızdan bir örnek getiriyor. Hiç elinizin altındaki köle ve hizmetçilerinizden size nasip ettiğimiz servette, onların payları da sizinkiyle eşit olacak derecede, kendinize ortak yaptığınız, kendinize itibar ettiğiniz kadar onlara da itibar ettiğiniz ortaklarınız var mıdır?) (bkz: Kur an ı Kerim Rum Süresi 30/28)

    haaa gelelim sen o dönemin siyasal düzeninni 21ç yüzyıl hukuguyla karşılaştırıyosun işte orda senin beynini gibeyim şuan mesela kölelik yok değil mi yasak hatııha. peki esirlere ne oluyor çoğu ya katlediliyor yada toplama kamplarında işkenceyle ölüyor öürüğüyor sakatlanıyor eziliyor onuru kılıyor. (bkz: Guantanamo Kampı)

    seni çok gibledim ya lan ebesinin amı gibi yazdım bide
    ···
   tümünü göster