1. 1.
    -1
    şehit allah yolunda, vatan uğrunda, bir topluluğu kurtarmak amacıyla karşılıksız, beklenti içerisinde olmaksızın ölen kişiye denir. özellikle karşılıksız diyorum çünkü günümüzde bu kavram çok karıştı. örneklerle bakalım.

    -uğur süleyman söylemez. mavi marmaradan beri bitkisel hayattaydı geçtiğimiz günde vefat etti. bana göre şehittir. neden mi? bir karşılık beklemeden allah yolunda öldü

    mesela geçenlerde bir helikopter pilotu askerimiz eğitim sürüşünde helikopteri ters çevirdi ve öldü. şehit dendi buna. bu şehit midir ki? o adam allah yolunda mı öldü yoksa emekli olduğunda alacağı 200 milyar ve 3 milyar maaş için mi öldü ?

    nasıl ki kamyon şöförleri trafik kazası yaptığında, o mesleğin zorluğu diyorsak polisler ve askerler içinde aynısı geçerli.

    ha 20 yaşında vatani görev olarak askerlik yapan gençlerden bahsetmiyorum onlar bir karşılık beklemiyor.

    bir de şu örneğimiz var bir öğretmenimiz doğuda tehditlere rağmen görevine devam edince defalarca tecavüz edilip göğüs uçları kesilerek çeşitli işkencelerle öldürüldü. öğretmenlik mesleğinin tehlikeleri arasında ölmek yok ama bu kadın hiç bir çıkar gözetmeksizin ülkesi için aydın geleceği için öldü. şahsımca o da bir şehittir.

    özet: her ölen asker, polis şehit değildir.
    ···
   tümünü göster