1. 38576.
    +1
    siz hala boyle seyleri mi anlamaya calisiyorsunuz lan? olm once aleviligin kollarina bakin. anadolu aleviligi yani bektasilik. birde sii kesim var. sii ler arap cografyasinda varolmustur. anadolu aleviligi ise samanizm, goktanri inanci ve islamiyetin etkisiyle ortaya cikmis kultur birikimi yuksek bir mezheptir. yani alevinin namaz kilani da var. bunlar genelde sii caferi inancina sahiptir. hatta bu kesim asiri tutucu ve dindardir. su kerbela anmalarinda kendilerini zincirleyenler var hatirladin mi? heh onlar.

    sunu unutmayin, islamiyet anadolu topraklarina gule oynaya gelmemistir. kilicla, kanla ve olumle gelmistir. anadoluda yasayan turkler ise bu yeni inanci tamamen kabul etmemislerdir. cunku islamiyetin bir cok unsuru ve ritueli arap kulturunun urunudur. bu yuzdendir ki anadolu alevileri araplar gibi namaz kilmazlar. ramazan orucunu tutmazlar.

    neden hz.Aliyi bu kadar benimsiyorlar diyorsaniz, Islamiyetin icinde katledilen peygamber soyunun bir mensubudur hz.Ali. ehlibeyt soyunun nasil arap emevileri tarafindan katledildigini iyi bildiginizi varsayiyorum. bu yuzdendir ki diger halifeler sevilmezler.

    Alevi bektasiligi kultur mirasidir. Arap hayranligi degil.
    ···
   tümünü göster