1. 1.
    +1 -1
    evet yanlış duymadınız Rize'de doğa katliamı var. hes adı altında ağaçlarımızı ve deremizi yok ediyorlar. rize'nin şimşirli köyünde hes yapımı yüzünden illegal dinamit patlatma ve izinsiz ağaç kesme var. gideniniz var mı bilmiyorum ama 'ılıca' adında maden suyu akan çeşmemizi görmenizi isterim. bildiğiniz maden suyu akıyor bu çeşmeden arkadaşlar. ayrıca bu akan ılıcanın bir çok hastalığa iyi geldiği de kanıtlanmıştır (böbrek taşı bunların başında gelir)

    2 gün önce hes protestosu yapan köylüleri jandarma joplayarak hastanelik etti. 80 yaşında kadınların jop yediği bu protestoya kimse ses çıkarmıyor. twitter'da her organizsyonda ön sıralarda duran,sürekli olayı gündemde tutan sözde sanatçılarımız bu olaya sessiz kaldı ve bu olay benim gezi olaylarına bakış açımı tamamen değiştirdi. istanbul'da kesilecek ağaçlar için ortalığı birbirine veren 'sanat insanları' bu olaya duymamış gibi sessiz kalmıştır. nerede gezi ruhu ya da doğa sevgisi? nerede dayanışma ya da birlik-beraberlik?

    tekrar tekrar diyorum bugün suyunu ve doğasını rant için insanlara peşkeş çekenler, yarın bir gün o su için yalvaracaklar. doğa katlidıbına son,moderasyondan ricam bu olayın üstünde durmaları yönündedir.

    2 dakikanızı ayırıp okuyun lütfen.

    edit: buyrun bir köylünün çektiği video

    https://www.facebook.com/...85&type=2&theater
    ···
   tümünü göster