1. 1.
    +6 -1
    (bkz: suleymanhepbasbakan) isimli kardeşimin konuşmasını sunuyorum ; size farklı bir bakış açısı sunacağım şimdi..

    Birkaç ay kadar önce Amerikada yaşayan ingiliz bir genç ile konuştum. Kendileri de müzisyendi ve bu yolla tanıştık ve islam ile ilgili birkaç şey sordu. Yarım yamalak ingilizcemle anlatmaya çalıştım. Muhabbette onun oralarda müslümanların sevilmediği ve onun bunu anlamadığı üzerineydi. O seviyormuş , hatta merakından ötürü beni eklemiş. Hayatında hiç görmediği bir bakış ile ona birşeyler anlattım ;
    (+'lar ben -'ler ingiliz arkadaş)

    +Siz Hz. muhafazid hakkında ne düşünüyorsunuz oralarda , yani insanlar ne diyor?
    -Bana göre ve tanıdığım herkese göre Hz. muhafazid de Hz. isa gibi bir peygamber , Tanrı tarafından insanlara yol göstermesi için yollanılmış bir elçi.
    +Peki Kuran Hakkında ne düşünüyorsunuz?
    -Çevremdeki herkes Kuran'ın da incil gibi Tanrı'nın gönderdiği bir kitap olduğunu biliyor. Biz incil'e inanmayı seçiyoruz.
    +Size göre Hz. isa yada Hz. Meryem bir Tanrı mı?
    -Tabiiki hayır. Onlar ulu kişiler. Hz. isa Babasız doğduğu için biz onun babasının Tanrı olduğunu düşünüyoruz fakat kesinlikle bir tanrı değil , bizim gibi bir insan olduğunu da biliyoruz. Biz onlardan da yardım isteriz ama asıl olan herşeyi yaratan Tek Tanrı'dır bizim için.
    +Kardeşim sen müslümansın farkında mısın?
    -Hayır ben Katolik Hristiyanım.
    +Hayır kardeşim yanılıyorsun , sen müslümansın.
    -Maalesef ben kendimi bildim bileli Hristiyanım.
    +Dostum müslüman olabilmen için tek bir şart vardır , o da kelime-i şehadet getirmen. Yani "Eşhedu en lâ ilâhe illellâh ve eşhedü enne muhafaziden abdühü ve Resûlü" yani anlamı ; "Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hazreti muhafazid Allah'ın kulu ve Peygamberidir."
    -Evet ama ben hiçbir zaman söylemedim.
    +Evet söylemedin , ama tek cümle halinde ve arapça olarak telaffuz etmedin. Yukarıda dediğin ve düşündüğün herşey bu cümleyi tamamlıyor zaten , farkında mısın? Hoşgeldin kardeşim...
    -...

    Hani bir insan müslüman olmadan cennete giremeyecek , o zaman Amerikadaki adamın suçu ne , o neden hristiyan ailede doğduğu ve bu şekilde büyütüldüğü için çok iyi birisi olsa da cehenneme gidecek fakat bir adam sırf müslümanım diye her türlü kötülüğü yapıp cennete girecek? Adalet mi bu? diye soranlar olmakta , size zaten ayetle cevap verilmiş ;

    Gerçekten, Allah, Kendisi'ne şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise, dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa, doğrusu büyük bir günahla iftira etmiş olur. (Nisa Suresi, 48)

    Allah sizi, yeminlerinizdeki 'rastgele söylemelerinizden, boş, amaçsız sözler'den dolayı sorumlu tutmaz; fakat kalplerinizin kazandıklarından dolayı sorumlu tutar. Allah bağışlayandır, yumuşak davranandır. (Bakara Suresi, 225)
    ···
   tümünü göster