1. 1.
    +4 -1
    selam genç ve heyecanlı binler. eve çıkıp, hergün karı gibip partiler vermek için çok sabırsızlanıyorsunuz değil mi? tek eksiğinizde ev dimi. evde yaşasanız hergün karı gibersiniz dimi? evet sokaktakiinsan diye haykırdığınızı duyar gibiyim.

    5 yıllık üniversite hayatı bu sene son bulacak bi abiniz olarak 4 sene 4 farklı evde 3 farklı ev arkadaşı grubuyla yaşadığım ev tecrübelerimi, hatalarımı sizinle paylaşacağım ki sizde gibik gibik hatalar yapmayın.

    1. öncelikle ev arkadaşınızı iyi seçin. her zaman karşı taraf hatalı değildir, sizde iyi geçinmek için çabalayın. aman abi ben odamda takılırım,ev arkadaşım kim olursa olsun farketmez demeyin.

    2. en fazla 3 kişi çıkın. herkesin muhakkak bi odası olsun. ulan aynı odada kalcaksanız niye eve çıkyosunuz zaten. kocaman adamlarsınız, herkes özel ve yalnız bi vakti olsun ister.

    3.evinizi merkeze yakın yerlerde seçin. neresi olursa olsun demeyin. azcıkta paraya kıyın amk. orası sizin kaleniz olcak lan,bi kıza bak burda yaşıyorum diye gösterdiğinizde kızın bilinçaltında iyi izlenim bırakırsınız.

    4.arkadaşı buldunuz,iyi bi evde tuttunuz. işte diğer sorunumuz: eşyalar. ikinci el eşya satanlar fiyat konusunda ebenizi giber. olmadık fiyatlarda toy kardeşlerimizi gibip atarlar. genelde her şehirde facebookta öğrenciler arası alım satım grupları vardır. ordan almaya çalışın derim. ve bide 'aman abi koltuk sonucta çirkin olsa nolur' falan demeyin. olum değiştirin azcık kafanızı, orası sizin yeriniz olacak. misafirleriniz olacak. tarzı olan, güzel eşyalar seçin. aslan yattığı yerden belli olur. üniversite hayatınızda sadece bir kez eşya alcaksınız, birazda paraya kıyın lan binler.

    5.çamaşır makinesi en önemli eşyadır bi öğrenci için. küçümsemeyin. arkadaşta yıkatırım abi demeyin. yeri gelir leş gibi tişörtü giymek zorunda kalırsınız, kirli boxerınızla kızla sevişmek zorunda kalırsınız. ilk alacağınız eşyalardan biri olsun çamaşır makinası.

    6.eve çıktınız, eşyayıda buldunuz yerleştiniz eve. ohh evinizde ilk geceniz. hayırlısı olsun binler. sıra geldi düzene. incinlık karizmatik bişey değildir binler. umursamaz, serseri lanet olası bi genç olma triplerinden kurtulun amk. kendinize saygınız olsun,siz 20 yaşını geçmiş üniversiteli, ülkedeki saygın gençlerdensiniz lan. eviniz ve odanız düzenli ve temiz olsun amk. oda sizin bölgeniz zaten onu kendiniz yaparsınız. ama mutfak salon falan 1-2 haftaya bir toparlayın. ben yaptım şimdide o yapsın triplerindende kurtulun amk, ölmezsiniz bulaşık yıkamakla. haa sürekli siz yaparsanız ve ev arkadaşınızda utanmadan bişey yapmıyosa ilk maddeye geri dönüp ev arkadaşınızı gözden geçirin derim. askeriyede dğilsiniz,yok sıra sende yok bugün senin günün falan yapmayın. zaten ev arkadaşınızda adam gibi adamsa siz söylemeden, bulaşığı falan yıkar. rahat olun yani.

    7.eve kız atmak.. beyler ciddi ilişkiniz olabilir ve kız arkadaşınız eve gelebilir. ev arkadaşınızın sessiz ve saygılı olmasını istersiniz dimi? oda sizden aynı şeyi ister binler. onun için ev arkadaşınızın sevgilisi falan geldiğinde sizde saygılı olun. bu ciddi ilişki içindi. haaa sokaktakiinsan sokarım ciddi ilişkiye biz tek gecelik ilişkilerin adamıyız diyosanız iş değişir. ev arkadaşınızı işin dışına atmayın eve karı getirdiğinizde. hatta karınında arkadaşını getirmesini sağlayın, hunharca evde ciks gecesi düzenleyin.

    8.neemiş efendim içtiğimiz içkilerin şişelerini atmayıp evde biriktiririz mi dediniz? ya sokayım sizin ergen hallerinize be. büyüyün lan binler, şişeyle gösterişmi yapcaksınız. hem o şişeler öyle bi birikir ki atmak için ebeniz gibilir yıl sonunda. keza aile baskınlarında yakayı elede verebilirsiniz aman diim. sizi berduş, içki bataklığına düşmüş bi meczup sanar aileniz. bilirsiniz herşeyi büyütürler.

    9.faturalar.. bi öğrencinin asla kurtulamadığı baş belasıdır. aman diyim 'aman ya 15 lira ödemesek nolur' demeyin. öyle bi birikir ki en parasız olduğunuz dönemde susuz, elektriksiz yada doğal gazsız kalabilirsiniz binler. yaşadıkta söylüyoruz lan burda. karıya kıza mahçup olursunuz. onları geçtim, susuz doğalgazsız kalmanın ne demek olduğunu ızdıraplarla anlarsınız. paranız geldiği gibi faturalarınızı ödeyin, ihmal etmeyin. içkiye gider yoksa o paralar bi kaç gün içinde.

    10. ev sahipleri.. tam bi huur çocuklarıdırlar. kendinizi ezdirmeyin. kimse sizi evden atamaz.

    11.komşular.. gecenin 3ünde kapınıza 3 tane izbandut gibi polisler geldiğinde komşularınızlada tanışmış olursunuz binler. evin durumuna göre gürültü yapın. haa kırk yılda bir yaptıysanız ve hemen polisi aradıysa, inin ve komşunuzu zütünden gibin haketmiş muallak. apartmanda falan komşularla karşılaşıncada selam verin lan. suratsız bi bin olmayın.

    beynimizi gibtin be sokaktakiinsan yeter dediğiniz için burda noktalıyorum. amma yazmışım amk, insan okuyacak lan bunu. neyse gidip çay koyiim kendime.
    ···
   tümünü göster