1. 1.
    +4
    gece kızılaydayım dolmuş otobüs yok. mecburen taksiye bindim. gideceğim yer biraz uzak olduğu için taksicinin yüzü güldü. beni fazladan dolaştırıp daha fazla para alsın diye oraların yabancısıymışım gibi davrandım. böyle de temiz bir insanım.

    on beş dakika falan bir şey konuşmadık. ona bir yerlerde oturup benimle bir şeyler içmek isteyip istemeyeceğini sordum. reddetti amk muallak sandı beni sanırım. sonra birden sürekli aklımı kurcalayan soruyu sordum ona. "Central Park’ın gölündeki ördeklere kışın ne oluyor?" dedim. bu anlamadı mal mal baktı amk. cahil bin heralde central park nerede bilmiyor diye düşündüm. sonra durumu daha iyi izah etmek için:

    "central parktaki göl kışın buz tutuyor ya hani. işte o zaman ördekleri ne yapıyorlar sence" dedim. sen dalga mı geçiyorsun amk dedi. ankara da central parkın işi ne bin dedi. adamı sakinleştirmeye çalıştım yok amk arabayı kenara çekti. zorla indirdi beni aşağı kuş konmaz kervan geçmez bir yerde. sonra bastı gitti.

    bir saat boyunca eve yürüdüm amk. daha yeni geldim. huur çocuğu niye bu kadar sinirlendiyse. kitapta böyle olmuyordu ama.
    ···
   tümünü göster