1. 1.
    +2
    Şöyle duruma bakıyorum musulu türkmenler terkederken türk okulları dahil bir sürü yer boşaltılırken. Hükümetin mecliste işid uyarısını yapan milletvekillerini bile dinlenmeyip o konsoloslukta konsolosu ve personeli tutmasının sebebin şu senaryolara bağlıyorum.

    işid ve hükümetin daha önce Suriye olayında bir yakınlaşması olduğu aşikar. Başbakanın oğlununda işidin liderlerinden biriyle fotoğrafı olduğu iddia edilmekteydi(fake olabilir odaklanmanız gereken hükümetin yakın ilişkilerde olduğu)

    1) Amaç seçimler öncesi danışıklı dövüş olarak bu olayın tezgahlandığı ve rehinelerin türkiye ye teslim edilmesiyle. işte Türkiyenin gücü işte hükümetin gücü şeklinde medya vs. bu siyasi propagandayı yapacaktır. Bu halkın daha önce nelere göz kapatıp alkış tuttuğunu göze alırsak başarılı olabilecek bir planlama olabilir.

    2) işidle geçmişine güvenip bişi olmaz diyerek konsolosu ve personeli çekmekte gecikmiştir. hatta bu durumu avantaja çevirip biz türkiyeyiz kimse konsolosluğumuza giremez giremedi diyebilmek için özellikle tutmuştur. tabi evdeki hesap çarşıya uymamış. işidin konsololuğu basıp aldığı rehineler sonucunda bu yapılanlar hem planlarını altüst etmiş hemde kendilerini zora sokmuştur.

    3) aslında hükümet işidle hiç bir şekilde bağlantılı değildir ve bu durum karşısında diğer devletlerin de desteğini almaya çalışarak bir operasyon yapmaya kalkışır. (Olasılık dışı senaryo bu bence.Her olaydan sonra dışişleri Türkiyenin gücünü kimse test etmesin cümlesini kuruyor. Yeter yani, bu kadar testle öss ye giren öğrenciler bile karşılaşmamıştı)

    4) gündem çok farklı bir yere kaydırılır akabinde kurtlar vadisinde bir bölüm polat alemdar ırakta işide gününü gösterir ve intikamımızı alır. Bütün milletimizin de yüreği soğur. (daha önce olmadı değil. çuval geçirme, mavi marmara, kıl, tüy bir sürü konuda intikamımızı alan tek kişi Polat Alemdar dı komik ama gerçek)

    5) ve seneryonun dibine vurursak abd bölgenin kontrolü ile ilgili sıkıntılar yaşamaktadır. Türkiye ile anlaşılmıştır. bu senaryo ile savaşın başlangıç adımı atılmıştır abd bölgenin kontrolünü müttefiği ve ona tam anlamıyla biat eden türkiyeye bırakıp orta doğunun hakimiyetini türkiye üzerinden sağlayacaktır. yani türkiye bölgenin lideri olup sükse yapacak petrol kontrolü eline geçtiği için güçlenicektir. Tabi bu durum bütün terörist saldırılar ve bir çok konuda okları türkiyeye doğrultacak. Perde arkasına geçen yani göz önünde olmayan amerika durumun avantajlarından faydalanacaktır. Yıllardır ingilterenin Perde arkasında kalıp herkesten fazla parse toplaması bu duruma örnek gösterilebilir. (En olasılık dışı senaryoda budur, savaş kapıdadır, güçlü ve avantajlı görüntüde, aslında bütün oklar sana girer. Batı dahil her kesimden tepki alırsın, aslında ortadoğunun bataklığına saplanan olmuşsundur asıl kazanan iplerini tutandır ama görüntü şekil her şeyden güzeldir bunlar için.)

    Not: Ne olursa olsun hükümet bu konuyu kendi lehine çevirecek gibi geliyor. Daha önce ki zeytin yağı kıvamlarına ve bu durumlardaki tecrübelerine bağlıyorum tabiki. Hadi bakalım hayırlısı.

    Edit: Fotoğraf konusunda hassas panpalarım için.
    ···
   tümünü göster