1. 1.
    +4 -1
    ön edit: lütfen çok uzun diye ben okumam özet geç falan demeyin okuyun.

    Sözlükte dolaşırken sol frame’de bir çok ateist başlığı görüyoruz hepsi de kendince islamda bulduğu hataları(!) eleştiriyorlar, gereksiz ve yapılmaması gereken genellemeler yapıyorlar hele o başlıkta islamı savunan bir kişi çıktımı şakirt diyerek dışlıyorlar. Bu yazıyı zamamın amacı hiç bir ateisti dışlamak ezmek değil. Benim her türlü görüşe saygım vardır ateistlerede onlar bana saygı gösterdiği sürece saygım sonsuzdur.

    Şimdi öncelikle anlaşılması gereken ilk konu yanlış uygulamalar yüzünden islamdan uzak durulmaması gerektiğidir. Bir çoğu ortadoğuda yaşanan olaylarının nedeninin islam olduğu görüşünde oradaki müslümanların(!) yaptığı yanlış uygulamaları örnek göstererek islamı kötülemektedir. Sözlükte bu konu hakkında birr çok başlık gördüm sabah namazının kaç rekat olduğunu bilmediği için öldürülen insanları, allahu ekber diyerek katliam yapanları örnek göstererek islamı kötülüyorlar. Ama bu olayların islamla alakası yok. Bunları yapanlarının dinlerini müslüman olarak gösterilmesi islamın kötülüğünü göstermez. Kuran a baktığımızda insan öldürmek yasaklanmıştır. Eğer bir insan sabah namazının kaç rekat olduğunu bilmiyorsa ona kaç rekat olduğu öğretilir, öldürülmez. Allahın adı karıştırılarak masum halk katledilmez. Ama insanlar cehil bırakıldığından dolayı bu durumlar yaşanmaktadır. Kısacası bu konuyla ilgili diyeceğim şudur: islamı müslümana bakarak öğrenmeyin islamı kurana bakarak öğrenin çünkü müslüman insandır, cahillik yapar gaflete düşer hata yapar ama uyulması gerekenler kuranda yazmaktadır. Eğer birine bakarak öğrenmek istiyorsanız hz. muhafazide bakın çünkü en az hata yapnımız odur. Çünkü unutmayın ki peygamberlerin bile hataları vardır.

    Tabi bunu üstünne bir çok ateist arkadaşımız diyecektirki hz. muhafazide bakıp 9 yaşındaki kızlarlamı evleneyim. Şimdi o konuda şaibeler vardır. Bu konu hakkında kesin bir bilgi yoktur bazı kişilerin iddialarına göre hz. Aişe peygamber efendimizle 6 yaşında evlenmiştir. Ama bazı kaynaklara görede 17 yaşında evlendiği belirtilmektedir. Bu konu hakkında kesin birşey söyleyemeyeceğim için bu konuyu kısa kesiyorum.

    Bu yanlış uygulama konusundan çok uzaklaşmadan önce şeriat mevzusuna da değinmek isterim. Şunu belirteyim ki şeriat yanlısı tabiiki değilim ama şeriatın da yanlış anlaşılmasına karşıyım. Şeriatın kelimem manası kurallardır bu kurallar müslüman ülkelerde islam kurallarıdır. Bir çok kişinin görüşü şeriat gelsinde iran gibimi olalım. Bu görüş bir yerde yanlış bir yerde doğrudur. Yanlış olmasının nedeni şeriatın iran vb. Ülkelerde yanlış ugulanmasıdır. Tarihte şeriatla yönetilen ülkelere baktığımızda durumun hiç bu zamankine benzemediğini görürüz. Ortaçağ daki bir çok islam devleti hem teknolajik hem ekonomik hem de ahlaki yönden avrupadan ve diğer hıristiyan ülkelerden üstündü. Bunlara örnek olarak emeviler(endülüs), abbasiler, selçuklular ve osmanlını ilk 500 yılını verebiliriz. Isteyenler o zamanın avrupasındaki teknolojik yetersizliği, ahlaksızlığı ve pistiği o zamanın müslüman ve şeriatla yönetilen devletleriyle karşılaştırabilirler. Şeriatın yanlış uygulanmasının nedenleri de vardır ama bunun için uzun bir yazı yazılmalıdır ve benim anlatmak istediğim konunun çok dışına çıkar. Birde şeriatın istenmemesinin doğtuluğunun nedenleri söylemek gerekirse bizdede yanlış uygulanma olasılığının yüksek olmasıdır. Ne kadar çok iyi uygulamaya çalışırlarsa çalışsınlar bazı şeriatı da bazı insanlarınkişisel çıkarları için kullanılacağı açıktır.

    Başka bir konuya gelirsek islamdaki bazı olguların yanlış anlaşılması. Bunlara kader inancından başlayabiliriz. Birçok kişi madem ne yapıcağımız önceden belli neden yaşıyoruz demmekki bizim elimizde dğil cennete ve ya cehenneme gideceğimiz diyerek bu inanca karşı çıkabiliyorlar. Ama kader inancını yanlış anlaşılmaması gereklidir sen kadere bağlı değilsin kader sana başğlıdır. Kader bizim yol ayrımlarımızda verdiğimiz kararların daha önceden bilinmesi olayıdır bu yol ayrımları dediğim şey en basit olayları da kapsar tabiiki. Yani kader sadece allahın geleceği bilme olayıdır.

    Ateist arkadaşların yakındıkları bazı olay ise islamın kadına değer vermemesidir. Aksine islam kadına değer verir. Cennet annenin ayakları altındadır demek sırf bnun kanıtı olur zaten. bazılarına klagib gelecek ama islamdan önceki durum daha kötüydü islam kadınlara daha fazla önem vermiştir. Şimdi bir çoğu kişi o zaman niye bir erkek 4 kadınla evlenebilirken kadınların öyle bir hakkı yok diyecek. Evet erkeklere 4 kadın hakkı verilmiştir ama bu hak öyle kafana göre kullanabileceğin bir hak değildir. Ikinci bir eş alabilmen için ilk eşin rızası gereklidir ve bu rıza alınmazsa hiç bir şekilde ikinci eşi alamaz erkek. Yani bir kadın kendine kuma istemiyorsa istemediğini belirtmesi yeterlidir. Ayrıca alınaca ikinci eş de öyle rastgele seçilemez. Özellikle maddi durumu olmaya bir yakını olmayan ve ya kocasını kaybetmiş bir kadın olmalıdır. Şimdi kadınların neden birden fazla erkekle evlenemeyeceğine gelelim tabiki bu konuyu duyanlar olmuştur eğer bir erkeğin herhangi bir kadından çocuğu olursa bu çocuğun anneside babasıda bellidir ama eğer bir kadının birden çok kocası olursa doğacak çocuğun babasını kim olduğu bilinemez. Birde miras konusu var bir çok kişi bu konudan da yakınmaktadır neden erkekler 3te 2 sini alırken kadınlar 3 te 1ini alırlar diye. Narmal bir topluma baktığımızda iki kişi birbirleriyle evlendiğinde erkek çalışmak ve evi geçindirmek zorundadır evi kurmakta büyk çoğunlukta erkeğe düşer tabiiki kadında buna katkıda bulunabilir ama kadının bir zorunluluğu yoktur. Zaten bu konu medeni kanun ile eşitlenmiştir ve resmi olarak iki tarafta eşit haklara sahiptir bu kununun türkiye sınırlaı içinde tartışılmasına lüzum yoktur.

    Şu an için aklıma bu kadarı geldi eğer sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışabilirim ama tabiki bende bir alim değilim mantık çerçevesi içinde verebildiğim cevapları sizinle paylaşırım okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.

    Not: belirtmeyi unuttuğum bir konuda şuydu bu seferde müslümanlara seslenmek istiyorum. Hiç bir şeye körü körüne bağlanmayın. Önce okuyun araştırın siz araştırınki sizi yobazlıkla cahillikle suçlamasınlar belki ozaman islama daha çok kardeşimizi kazandırabiliriz. Unutmayın ilk gelen ayet “oku” dur ilk önce bulduğumuz her şeyi her türlü görüşü okumalıyız gelen ikinci ayet ise “allahın adıyla oku” yani ilk önce oku sonra zaten allahın adıyla okuyacaksın. En temiz iman içinde şüphe olmayan imandır. Önce her şeyi öğrenmek gerekir ki kalbimizde şüpheye yer kalmasın. Ve unutmayı islam hoşgörü dinidir baskıcı değildir zorlama yoktur öyle olduğu söylensede değildir evet ibadet kuralları bellidir ama onun dışındakiler için insanların azıcık beyinlerin çalıştırması gereklidir. Bunu en iyi yolu da okumaktır.
    ···
   tümünü göster