1. 1.
    +11 -8
    Peki evinizdeki kuran kacinci yuzyila ait sakirtler? 8. Yuzyila ait.
    Peki muhafazid ne zaman oldu? 6. Yuzyilda.
    Kuran nasil yazildi peygamber zamaninda millet kemiklere derilere taslara yazdi kimisi ezberledi, sonra peygamber oldu kitaplastirmadan nedendir bilinmez. Sonra yemame savasinda birsuru hafiz oldukten sonra ebubekirin aklina kitaplastirmak gelir. Kuranin bir cogu kaybolmustur elde olanlar sadece taslar deriler otlar uzerindeki surelerdir. Kimi sureleri de keciler yemistir aysenin evindeki mesele. Aralarda seytanin ayetleri de vardir arastirirsaniz gorursunuz. Ve bunlarla beraber 2 sahit bulup bu ayet dogrudur bu sekildedir denince kabul edilip kurana yazilir. Sonra kuran kitaplasinca elde ne var ne yok yakilir (cunku kelime farkliliklari var ve ilk halinden cok farkli.)
    Osman da bu kitabi cogaltir, elle cogaltildigi icin ekgib yazilir. Bu kopyalar dagitilir sonra yanlis anlasilmalar oldugu icin geri toplanir yakilir. Yine yakilir cunku tekrar upgrade edilir ve final versiyonu yazilir.
    Evdeki kuran 8. Yuzyila ait demistik ve alman din arastirmacisi 7. Yuzyila ait kurani restorasyon calismasi sirasinda cami tavan arasinda patates cuvalinda bulunca karsilastirir.
    Ayrica kuranlarda elif (noktalama) bulunmaz iken bir gerizekali arap valisi cikar 1250 tane elif koyup icine sicar

    Sonuc? Kuranlar birbirini tutmaz ve 7. Yuzyila ait kuran bircok kez ayni sayfa uzerine yazilip silinmistir kelime ve anlam kayiplari bu silinen kelimeler bilimsel yontemlerle belirlenince ortaya cikmistir.

    Simdi size soyluyorum kuranda biz bu kitabi koruyacagiz degistirilmesine izin vermeyecegiz yaziyor peki bu ne?

    Kuranda dunya neden duz? Araplar bile anadilleri oldugu halde dunya duz diye tartisiyor.

    Peygamber neden subyanci?

    Tum muslumanlarda neden hep savas var? Tesaduf mu?

    Neden tum muslumanlar kopek gibi kullaniliyor?
    ···
   tümünü göster