1. 1.
    +2
    tanrı var mıdır ?

    insanlığın kafasını kurcalayagelmiş sorulardan biridir. hatta en önemlisi bile denebilir. bu soru uğrunda milyonlarca insan hayatını kaybetmiştir. iç savaşlar çıkmıştır. devletler kurulup devletler yıkılmıştır. din her zaman insan hayatında önemli yere sahip olmuştur. bilimsel açıdan tanrının varlığına bakacağız.

    önce tanrının tanımını yapmak zorundayız varlığını yada yokluğunu ispatlayacak isek. tanrı nedir ?

    benim yapacağım tanım ;

    tanrı, kendisinden önce birşey olmayandır/birşey tarafından oluşturulmamıştır/yaratılmamıştır. aynı şekilde kendisinden sonra oluşan herşeyin oluşmasına sebep olmuştur/herşeyi oluşturmuştur/yaratmıştır.

    insanlar islam hakkında tartışırken genelde kur'an'da belirtilen allah ol dedi ve oldu fikri kafa karıştırmıştır.

    -eğer ki tanrı birşeyi anında yaratabiliyorsa neden dünyayı belirli bir gün sayısı içinde yaratsın ?

    -neden anında ol deyip yaratmasın ?

    -dünyanın milyarlarca yılda oluştuğu düşünülürse tanrı yalan söylüyor !
    .
    .
    .
    gibi fikirler açığa çıkmıştır. fakat gözden kaçırılan husus zaman denilen kavramın insanlar için geçerli olduğudur. tanrı katında zaman farklı işler. neden mi ? fizik ile açıklayalım.

    zaman, fiziğe göre mekan olmadan varolamaz. zamanın ölçümü her daim mekan ile yapılır. bu yüzden bu ilişkiye zaman/mekan denir. bunu ispatlamak için uzay mekiğine atlayın ve mekanda muhteşem bir hızla yol alın. uzay mekiğinde yanınıza aldığınız saat ile dünyadaki saatin farklı olduğunu göreceksiniz. çünkü kat ettiğiniz mesafe, mekanlarınızdaki değişimler farklıdır.

    peki allah ile bunun ne alakası var ?

    unutulmaması gereken husus mekanın maddeden oluştuğudur. madde olmadan mekan olmaz. çünkü madde olmadan kütle olmaz, kütle olmazsa hacim olmaz. büyük patlama esnasında elementler oluşmadan evvel madde yoktu, aynı şekilde mekan da yoktu, zaman da yoktu.

    hani denir ya heyşey büyük bir patlamayla başladı !. evet, gerçektende öyle başladı. zira zaman o zaman başladı. bu noktada akla başka soru geliyor;

    -tanrı nasıl hep vardı ?
    -tanrı zamandan önce nasıl vardı ?
    -tanrının olması için onun da oluşmasına yol açacak bir sebep-sonuç ilişkisine ihtiyaç yok mu ?
    -o zaman tanrıyı yaratan bir tanrı daha olması gerekmez mi ?
    -dolayısıyla sonsuz tanrı olmaz mı ?
    -dolayısıyla tanrı varsa tanrı yoktur denemez mi ?
    .
    .
    .
    bu soruları yanıtlamak için tanrısız bir evren oluşum şemasına bakalım. bilime göre her olayın bir sebebi olmak zorundadır. büyük patlamadan sonra elementler oluşmuş ve zaman başlamıştır. lakin büyük patlamanın olabilmesi için de bir sebebe ihtiyacı vardır. onun sebebe ihtiyacı yoktur demek, tanrının sebebe ihtiyacı yoktur demekten hiçbir farkı kalmaz.

    dolayısıyla büyük patlama'ya sebep olacak bir a basamağı olmak zorundadır. a basamağının olmasına sebep olacak bir b basamağı olmak zorundadır. b basamağının olmasına sebep olacak bir c basamağı olmak zorundadır. c basamağının olmasına sebep olacak bir ...

    diye gider bu denklem. kısacası sonsuz basamak olmak zorundadır. sonsuz basamak tamamlandıktan sonra evren oluşabilecektir. sonsuz basamağın bitmesi için de sonsuz zaman gerekecektir. sonsuz zaman bitmez. sonsuz basamak olsaydı evrenin oluşmamış olması gerekliydi.

    fakat evren oluşmuş durumda.
    sonsuz basamak olduğu hipotezi yanlış.
    evrenin oluşmasına sebep olan basamakların bir ilk basamağı olmak zorunda bilim için.

    aksi halde mantık çöker. hiç varolmaması gereken bir evrendeki, hiç varolmaması gereken bir gezegendeki, hiç varolmaması gereken canlılar oluruz.

    bu ise çelişkiyi doğurur.

    basamakların bir başlangıç basamağı var ise bu ne demektir ? demektir ki ; öyle bir basamak varki, kendisinden önce kendisini oluşturan hiçbir basamak yoktur. aynı zamanda kendisinden sonraki bütün basamakların oluşmasına sebep olmuştur.

    yani tanrı.

    yaratılmamış ve yaratmış bir basamak, tanrı anldıbına gelecektir. mantığın çelişmemesi için bilime göre böyle bir basamağın olması zorunludur. tanrı bilime göre varolmak zorundadır. zamandan evvel varolduğu gerçeği ile nasıl hep vardı sorusunun cevabı da ortaya çıkıyor.

    ben burada tanrı yaratırken bilinçli bir yaratma mı yapmıştır yoksa bilinçsiz mi ? sorusuna hiç değinmedim. bilinçli yada bilinçsiz bir tanrının (yani kendisini oluşturan bir basamak olmamış ve diğer herşeyin oluşmasına vesile olmuş bir basamağın) bilime göre olması gerektiğini ispatladım.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster