1. 51.
    0
    ya gibtir git amk beraber yaşamak mışmış. köylere baskın düzenlesin, korucuların ağzına sıçsın, pusu kursun sonra bizim istediğimiz tek şey barıştır.
    kim yer bunu allasen.

    ayrıca bu bölücü huur çocukları çerkeslerin soykırımı anma törenlerine de gidip onları kışkırtıyorlar anadil hakkınızı isteyin, özünüzü kaybetmeyin tc faşik sizi asimile ediyorlar siz de devlet kurun diye. lazlara da bunu yapıyorlar.

    bak ben rumum ve bana gerçekten pontus rum devleti kurulsun diyen kürt oldu amk giberim hepsinin ebesini başlarım özgür devlete de bilmem neye de.istemiyorum dıbınakoduğum ben türk olarak yaşamak istiyorum ben bu devleti seviyorum. çerkezleri,lazları ve rumları da kışkırtıyorlar yani tabi yemeyiz biz bunları koyun olmadığımız için!

    kürtlerin amacı bölünmek değil çünkü bölünseler mal gibi kalacaklar türkiye ambargo uygular vs. hele bir bölünseler mal olurlar zaten üçüncü sınıf ortadoğu ülkesi olarak muamele görürler. onların amacı -yukarıda da bir arkadaş demiş- özerklik bölünmek değil çünkü adam izmiri istanbulu bırakıp niye hakkariye gitsin akıl var mantık var. amaçları kürtçe belli bölgelerde anadil olsun, kürt bayrağı dalgalansın ama kürtler de istedikleri gibi batıda yaşasınlar yine kaçak elektrik kullansınlar.

    yeter artık dıbınakoyim bütün mağdur edebiyatı yapan "buralar çoh fakir sadece karakol yapıliyi kimse bizi düşinmiyi" diyorlar sürekli. ulan dıbınakoduğum beyin kıvrımlarını gibtimin özürlüsü sen önce bir rahat dur. el kadar çocuğun eline taş verip salma meydanlara. polis araçlarını molotoflama. o zaman yatırım yapılır oralara. yoksa giberler.

    doğuda mağduriyet falan yok zamanında evet kürtçe konuşmanın yasaklandığı oldu (darbe dönemi). bu arada rumca da yasaklandı hani onu da söyleyeyim de ben. ben bunlara karşıyım zaten. kürtçe konuşulmasın falan da demiyorum. sadece anadil olamaz. seçmeli ders olarak kürtçe verilebilir buna da karşı değilim. yanlış ve düşüncesiz buluyorum bu darbe sırasında çıkan kanunu. sonuçta medeniyetin gitmediği köyler var türkçe bilmeyen insanlar var, bu devletin hatasıdır mesela. ya da pkk tarafından saldırıya uğrayıp korkudan yardım eden insanlar da yine devletin hatasıdır. bu insanlar sahiplenilmeliydi. züt gibi bırakılmamalıydı.

    ayrıca şunu da söyleyeyim güneydoğuda herkes fakir falan değil. hani sürekli yokluktan dem vuruyorlar ya! ulan trabzonda bir kere bile geline külçe külçe altın takıldığını görmedim ben kimi kandırıyorsunuz. ayrıca tanıdığımız hakkari yüksekovada öğretmenlik yaptı. dedi ki her yıl öğrencilerin velileri öğretmenler odasına yeni koltuk takımı alıyor. ben şehir merkezinde büyüdüm, böyle bir şey görmedim.
    sen gider de 20 çocuk doğurursan tabi fakir olursun dıbınakoduğum derler insana.

    http://imgim.com/9558incic4840413.jpg al bakalım trabzon burası istersen okulun ismine bakabilirsin (akçabat yazıyor zaten)

    sadece güneydoğuda yok fakirlik türkiyenin her yerinde var. ama onlar dışında hiç kimseyi elinde taşlarla molotoflarla göremezsiniz!
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster