1. 26.
    -1
    Yasal statüsü [ değiştir ]
    Çoğu Kürtler de Japonya'da Güneydoğu Anadolu'daki köyleri çobanlık gelen ve ikamet Warabi ve Kawaguchi alanlarında Saitama idari , Tokyo kuzey. Warabi, özellikle, "Warabistan" lakaplı olmuştur [ 2 ] [ 3 ] Kürt halkının, kültür ve sorunları ile ilgilenen olanlar tarafından. Birçok Kürt halkı istemek için Japonya'ya geldi mülteci nedeniyle Türkiye'de insan hakları ihlallerine durumunu, ama şimdiye kadar hiçbiri onların uygulamada başarılı olması. Birçok Japon vatandaşı ile evlilik yoluyla vize almak iken, en "Stay Özel izni" (almış 在留特别许可 Zairyū Tokubetsu Kyoka mülteci başvuru veya itiraz gözden edilirken, her üç ayda bir yenilenmesi gerekmektedir) vizeler. Onların temyiz reddedildi var ama sınır dışı edilecek reddeden Kürt göçmenler, genellikle zaman (genellikle 6-18 ay) harcayacak Shinagawa (Tokyo) veya Ushiku (Ibaraki) göç hapishanelerinde. Masaru Nomoto (野本大) başlıklı yönettiği bir belgesel Backdrop Kürdistan (バックドロップ·クルディスタン) bir Kürt ailesinin hukuki mücadelesi (: Kazankıran aile belgelenmiştir Japonカザンキラン: Kazankiran [ 4 ] adlı) Kahramanmaraş ili .

    Dil [ değiştir ]
    Japonya'da çoğu Kürt sakinleri bir arada konuşuyoruz Kürt (özellikle Kurmanci lehçesi) ve Türkçe . Ikincisi sohbet için kendi yetenek Türkiye'de alınan kaç yıl eğitim büyük ölçüde bağlıdır. Çoğu Kürt erkek konuşmayı öğrenmek Japon iş bulmak için; Çoğunlukla evde hapis Kürt kadınları, sadece temel selamlarını öğrenebilirsiniz. Japonya'da erken yaşta doğan veya kabartmalı Kürt çocuklar genellikle üç dilde büyümek: izlemeye gelen Türk ve Kürt ailelerinden ve emici Japonca öğrenme televizyon ve yerel mahalle.

    Japonya'da Kürt kimliğini kutluyor [ değiştir ]
    Kürtler açıkça göstererek Türkiye'de izin verilmez kültürel özgürlükler yararlanmak Japonya'da yaşayan Kürt bayrakları , dinleme Kürtçe müzik , konuşma , Kürt ve kutluyor Newroz'u . Onlar da Japonya'da doğan çocuklarına "demek Roni" veya "Rohat", "güneş doğacak" gibi Kürtçe isimler verebilir. Bu isimler (nedeniyle siyasi sonuçları Türkiye'de yasak olan Kürdistan bayrağı Türkiye'de yasaklandı, bir güneş bulunmaktadır). Nevruz, Türkiye'de sık sık şiddet için bir fırsattır Yeni Yıl kutlama, Japon parklarda açık ve barışçıl kutlanır.
    ···
   tümünü göster