1. 301.
    +2
    cemaat ablalarını hiçbir gibime inandıramazsınız beyler. biz bir gün markete gidecektik idaredeki kadın bize inanmadı bizimle beraber peşimizde dolana dolana markete geldi. hele ki birkaç kez mimlendiniz mi tamamdır. her şeyinizden şüphelenirler. bir daha güvenmezler. sabah namazlarına kalkın, orucunuzu tutun, yalakalık yapın, feto için iki üç göz yaşı dökün sizden kıymetlisi yok. benim bunları yapan arkadaşım kaçtı kocaya gitti aq. kimlere güvenmeleri gerektiğini aslında onlar da bilmiyor ya neyse..
    arada saçma sapan seminerleri olur bunların bi herifi getirmişlerdi osmanlı tarihi ile ilgili seminer vermeye ben bile heriften daha çok şey biliyorum iki lafın ucunu bir araya getiremiyordu adam bi de gitmiş fatihte hocalık yapıyor yurt dışına falan da gitmiş fasa fiso. boşa çok elemanı var bunların şişiriyorlar hep.
    aile yapısı olarak baya baya cemaatin içinde değilseniz cemaatte görev almayın beyler yanarsınız. kullanıp atarlar sizi bir köşeye.
    benim bi arkadaşım vardı cici mi cici bir kız. bunun abisinin hayatını gibti cemaat. baya da zeki bi elemandı. cemaatin yetkili abileri buna seni orduya alacağız diye kafaladılar bir güzel. dediklerini de yapmadılar değil yani. herifi aldılar bu sınavlardan falan geçti. şimdi o askeri okul sınavları detaylarını tam olarak bilmiyorum bilenler anlar ne demek istediğimi. çocuğu sağlık muayenesinden bıraktılar. kalbinde sorunu varmış. cemaat bunu öğrendiği an dönüp suratına bile bakmadı çocuğun bir yıl boyunca. sonra bunu tekrar çağırdılar. hizmetçiliğini yaptırdılar çocuğa. ve her şeyin adı sadece allah rızası. civan gibi delikanlının en güzel yılları heba oldu gitti. beş kuruş para da vermediler. bir süre sonra yine cemaat zütüne vurdu tekmeyi buna. bu kızın büyük abisi de cemaatin derin işleriyle ilgileniyor. eve uğramıyor hiç il il geziyor vs vs. evlenmek yasak. telefonlar da dinlemede.
    ···
   tümünü göster