1. 1.
    +3
    öncelikle akıllı olun amk liselileri. vereceğim tavsiyeleri iyi okuyun sonra mal gibi kalmayın. bize bu tavsiyeleri vermediler kıymet bilin.

    1) önce rahat olun amk. üniversite kazanmak zor değil. şehir dışına gitmek istemiyosanız kendinizi biraz sıkmanız gerekecek.
    2) mal gibi her dakikanızı çalışmaya ayırmayın. benim bütün yılım bilgisayar başında geçti. dershanede anladığınız kadarı yetiyor zaten amk.
    3) ön yargılı olmayın. kesin kararınızı hemen vermeyin. sene başında uluslararası ilişkiler okuyacam derken şimdi sözel bölüme yerleştim.
    4) özelde okumam falan demeyin. ben asla özele gitmem diyodum şimdi tam burslu kazandım. ilk 4 tercihim özel üniversiteydi.
    5) ancak şunu söylemek zorundayım. tam burslu gelmiyorsa veya babanızın çok parası yoksa özele gitmeyin.
    6) hiçbiriniz ygs'den istediğiniz puanı alamayacaksınız boşuna zütünüzü yırtmayın. ygs'ye fazla kasmayın. denemelerde neredeyse 400'ü görürdüm ygs'de 325 puan yaptım.
    7) lys'yi önemseyin. lys çok daha önemli bi sınav ve sakın lys çalışmasını ygs'den sonraya bırakmayın. inanın konular yetişmiyor. 2 buçuk ay neye yeter amk.
    8) dershaneye gidiyosanız adam akıllı hocaları dinleyin. kendinizi derse verin. benim bir sürü gerizekalı arkadaşım dershaneye gittiği halde kazanamadı. salaklık etmeyin. olayı hafife almayın. ama çok da abartmayın. iyi kötü bi yere yerleşirsiniz. önemli olan istediğiniz yere yerleşmek. bu bahsettiğim arkadaşlarım istediği bölümü kazanamadı. çok da güzel bölümlere yerleşebilirlerdi ama istemediler.
    9) dershaneye gitmiyosanız da sorun yapmayın. kendi imkanlarıyla hazırlanan arkadaşım çanakkale'ye kamu yönetimi okumaya gitti.

    şimdilik bu kadar. aklıma başka bi şey gelirse yazarım.

    edit: @6'daki arkadaş 2. maddeye uymamış. hedefiniz hacettepe tıp değilse bu tavsiyeleri göz ardı etmeyin.
    edit2: ygs-3 puanım 325'ti. lys'ye hem tm'den hem sözelden girdim. ts-1 puanım 402'ydi. yerleştiğim üniversite ve bölümü burda söylemek istemiyorum.
    ···
   tümünü göster