1. 26.
    0
    @28 hacı sorun şu daha doğrusu hatayı şurda yapıyorsun; batı dünyası diye ab-usa-israil üçlüsünde bahsediyorsak eğer şu an dünyada dönen ticaretin ekserisini bu üçlü yapıyor. açıkcası bende bu üçlünün 20 yıl içerisinde dünya sahnesinde gerileyeceğini düşünüyorum. ancak bunların yerine geçecek daha doğrusu gücü eline alacak olan yapı islam aleminden çıkmayacak çünkü görünen köy kılavuz istemez. muhtemelen çin-rusya-brezilya-g.afrika-kore gibi ülkeler tarih sahnesinde başrole çıkacak.

    bak ingilteye.1900 lerin başında dünyanın süper gücüydü ya şimdi? ne ukrayna krizinde nede dünyada olup biten hiçbir olayda artık adı yok, esamesi okunmuyor, ab içinde liderliği almanya devraldı.

    aynı şeyleri tekrarlamayayım.. eğitim, teknoloji vs. islam dünyası bu girdiği girdaptan çıkmadığı sürece allah'tan bir yardım olacağını sanmıyorum. uhud savaşında peygamberimizin ve diğer islam komutanlarının emirlerini dinlemeyip yerlerini terkeden, ganimet ve zafer sorhoşluğu için düzeni ve takdiği bozan hz. muhafazidin ordusu bile yenilgiye uğradı. allah aklı fikri insanoğluna boşuna vermedi. kuranı kerimde de ilk ayette 'oku' emrini boşuna emretmedi. islam alemi allahın ilk emrini yerine getirmediği müddetçe bir mucize beklemesin(bence)..
    ···
   tümünü göster