1. 51.
    +1
    @45 bi gib git soktuğum dalyarrağa! atariymiş
    en iyi civ 3 dense de bence civ 5 bnw ortalığın anasını gibti attı. açınca 8 saat geçmeden kapatılmıyo.
    sorusu olan sorsun cevaplıyım (yükleme, kurulum falan sormayın; oyunla ilgili sorun)
    oyundan keyif almak için deity den bi tık altta oynayın. işte o zaman bi gibe benziyo.
    neyse başladım hdi bi iki taktik atayım;

    -doğduğun yer önemli hacı; önemsiz diyeni giberim. başkent deniz kıyısı olsun. çok mühim. ticaret fulleniyo. colusus falan da yaparsan yeme de yanında yat.
    -şehir mutlaka deniz kıyısı olsun, olmazsa dere kıyısı olsun, hiç olmadı ufak bi tepeye kur. o da olmazsa kapa orayı. bi gib olmaz
    -çölde başlarsan eğer (sağ sol ve şehri kurduğun yer) hemen kapama. bak ordan büyük ekmek düşürcem sana. çölde kurulan ölgede eğer petrayı kurarsan hayvan gibi prodakşın oluyo. her tur asker basarsın ilerde. sırf wonder donatırsın. adam ol.
    - şehri kurunca önce scout yapacan aga. sağa sola bakıcan. antik ruinleri toplıcan. teknoloji keşfedersen bi çay koy. cültür veya popülasyon keşfedersen sırıt ama çok değil. onları al ama mutlaka.
    -sonrasında yapıştır dikilitaşı (monument) ondan sonra eğer barbarlar çok değilse ve büyük kara parçasında oynusan bi tane daha scout koy. nasılsa rütbelenip okçu olur o. ama barbar varsa veya komşuların seni bulduysa warrior yap.
    şimdi iyi dinle züt lalesi bundan sonrası mühim. poliçelerde direk 2. yi seçiceksin. liberty miydi neydi. onu yap önce. prodakşın artsın. sonra onu bitiricen ama şu sırayla soldakini ondan sonra hemen beleş settler vereni yap. zaten zor oyunda adamlar hayvan gibi avantajla başlıyo en azından biraz büyü. o ağaçtan yürüdün mü hepsini bitirince direk büyük adam çıkartıyosun istediğini. onla kaldıysa bi din kur kalmadıysa ya tüccar yap para basıp gene settlır ya da petra için mühendis biriktir.
    -bu arada en önce piramitleri dikiceksin. madencilik, duvarcılık, sonra çömleğe geç. duvarcılıkta piramiti diktin mi 2 ttane beleş işçi bi de bizi poliçeden geldi 3 etti. bi daha basmana gerek kalmaz. piramidi yapınca işçiler de hızlı çalışıyo %25
    -aga ondan sonrası biraz şansa kalmış. orakılı yaparsan olur faith falan gelir dini daha iyi bulursun.
    -bu arada kurduğun dinde mutlaka faith ile ünite alan kısmı keşfet. o önemli.
    - şimdiye kadar ticarete gerek kalmadan 2. şehri beleş adamla kuruyosun. mutsuzluk 0 a eşitleniyo. piramitle gelen işçilerle de 2 kaynak alıyosun. sonra ticarete başlıcan. o ağaş bittikten sonra poliçeden ticareti seç. o iyidir.
    aman çok uzadı neyse başlangıç bu. çöl varsa petra yap. sonra gel teşekkür et.

    bak çok salam tüyo vercem bu arada. bunu sid meier dahi bilmiyo haberin olsun. iyi dinle gibmeyeyim söbü kafanı;
    şimdi mesela ülkenin mutsuzluğa geçmek üzere. 0-1 arası sallanıyo. şehir kurcaksın setlır var ama onu kurunca mutsuzluk artıcak, üretim düşücek veya işte -7 desin -11 olucak bu sefer de hoop barbarlar züte giricek. sen şehri kurup oraya worker falan gönderip istediğin maddeyi alıncaya kadar ülke elden bile çıkabilir mazallah. bunun için napıyoruz? dinle dıbına soktuğum;
    al senin göçmeni (hah buldum türkçesini) git istediğin gümüş mü, ipek mi o maddenin üzerine oturt dıbına koyım. otomatikman sanki oraya tesisi kurmuş gibi oluyosun. beyin bedava. hadi gel öp elimi şimdi at yarrağa!
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster