1. 1.
    +7 -2
    onların ben anasını avradını gibeyim atatürkün hangi eylemi sol bir harekettir biri bana izah etsin.
    adamın yaptığı bütün devrimler milli devrim açtığı bütün kurumlar türk kültürünü geliştirmek için kurduğu ülkenin adı türkiye cumhuriyetidir şimdi kalkıp bana burada atatürk solcu falan derseniz bende size gibin ananızı gidin derim. bunlar hep türkiyede kendine meşru zemin aramaya çalışan tıpkı milli mücadele dönemindeki gibi türk düşmanı kanı bozuk aşağılıkların kendine ucuz malzeme çıkarma adına yaptığı aşağılık hareketlerdir.

    not:sovyetlerden yardım alınması erzurum kongresi kararlarındaki milli bütünlüğümüze karşı bir tehdit içermeyen yabancı bir devletten yardım alınabilir kararıyla ilgilir. bize hindistandan bile yardım geldi ne yani biz hindu mu olduk şimdi soruyorum?

    not:son olarak atatürk'ün şu sözü benim söylediğimi desteklemektedir.

    Şurası unutulmamalı ki, bu tarz-ı idare (demokratik cumhuriyet), bir bolşevik sistemi değildir. Çünkü, biz ne bolşeviğiz ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim şekl-i hükümetimiz tam bir demokrat hükümetidir ve lisanımızda bu hükümet halk hükümeti diye yad edilir.2 Kasım 1922'de ”
    ···
   tümünü göster