1. 1.
    +2
    ulan adam musayı büyücü olarak görüyor. daha önce gösterdiği hiç bir şeye inanmıyor. yine bir delil görünce yine inanmıyor. sen şuan kendi açından düşünüyorsun ve ya ben olsam korkar kaçardım diyorsun. çünkü sıradan bir insansın.

    adam koskoca kral. firavun. hiç, hadi ben kaçayım der mi yumurta züte gelene kadar .musa ,onun tanrılığını sorguladı,onu aciz bıraktı .halkı önünde küçük düşürdü. firavunun da gözü döndü ve tek istediği musayı yok etmek.. kendi bakış açını firavunun bakış açısıyla bir tutup sonuca ulaşıyorsun ,sonra firavun denizin yarılmasına aldırış etmeyip nasıl devam eder diyorsun .. o an o insanın nasıl bir pgibolojiyle davrandığını nasıl biliyorsun. sakin kafayla düşünüyorsun ve "ya ben olsam kaçardım boru mu baba deniz yarılmış diyorsun" fakat bunu düşünürken kafan rahat... birde firavunu düşün. gözü dönmüş, otoritesi sarsılmış ve çıldırmış, büyük ordusunun verdiği güçle de yardırıyor musanın ardından. ikinizin pgibolojisi arasında çok fark var.

    son anda deniz kapanırken üç buçuk atarak iman ediyor ,çünkü artık çaresiz kalıyor. kurtulma şansı 0. millete akıl vereceğine biraz daha dikkatli düşün.

    edit: bu gün bizler bile hakikati, doğruyu bildiğimiz halde inadımızdan, kibrimizden bile bile hataya gidiyoruz. ki bizler sıradan bir insanız. düşün o çılgın firavunun neleri göze alacağını ? *

    edit 2: birde inanıyor musun demişsin. inananlarda en az inanmayanlar kadar mantıklı. buna inanmamak için daha rasyonel önermen varsa söyle. ben olsam şöyle yapardım gibi ilkel felsefi yorumlarla inanmayanlardan daha mantıklı olduğunu söylersen birileri kıçıyla güler *

    öncelikle uydurulan din ve kurandaki dini ayıralım. kurana göre peygamber ayı ikiye bölmemiştir. önce bunun kuranda geçip geçmediğini öğren. bana kamer suresinin ilk ayetlerini atacak cahiller;o ayetler kıyamete yakın bir olayı anlatır. muhafazid ayı böldü demez. katırla allahın yanına da gitmemiştir elçi. bu da kuranda olmayıp, peygambere atfedilmiştir. delil olarak isra suresi getirilir fakat isra,bi yerden bi yere gitmeyi gösterir. göğe çıkıldığını falan değil

    hayvanlarla konuşma bilim kurgu geliyor fakat bu gün yapılan araştırmalarla karıncaların kendi arasında konuştuğu ortaya çıkmıştır. ileriki dönemlerde hayvanlarla iletişime geçilmemesi için hiç bir engel yoktur. bu gün imkansız gelebilir fakat 300 yıl önce jul verne ayayolculuğu yazdığında da herkese gülünç geliyor ,herkes masal gözüyle bakıyordu..

    nuh tufanı meselesinde de gemiye her canlıdan alınmamıştır. sadece nuhun yaşadığı bölgedeki elinin altında olan canlılar alınmıştır. kaburgadan yaratılma da kuran kaynaklı değildir. hatta burda ateistler çelişkiye düşer. kuran tevrattan kopya derler fakat tevratta havvanın kaburgadan yaratıldığı yazarken kuranda böyle bir ifade yoktur..e hani tevrattan kopy pasteydi ya la ? neden elçi bunu aynen geçirmemiş ? yoksa bilimsel olmayan bir şey olduğu için mi ? e öyleyse 1400 yıl önce elçi bunu nerden biliyordu ?

    çamurdan yaratılma meselesi : allah çamura insan şekli verdim demez. şekil alabilen çamurdan yaratmaya başladım der. bu gün biyologlar kilden canlı ön hücre üretilmiştir. ilerleyen yıllarda yapay rahim içerisinde bizler gibi canlı yapılabilir. kil şekil almaya en müsait topraktır.

    kısaca millete düşünün sorgulayn derken ,kurandan bir habersin. önce kuranda olanla olmayanı ayır. sonra ayetler üzerine millete akıl ver *
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster