1. 1.
    +1 -2
    cezalar caydırıcı olmalı lan. başkasının rızkını çalamazsın. rızık çalışarak hakkedilir. herifi içeri atıyorsun, çıktığı zaman yine aynı şeyi yapıyor. bunun çok örneği var. istisnaları da var tabi ama dünyanın suç oranlarına bakarsak istisnalar örnek verilemeyecek kadar az.hapis cezası zaten caydırıcı değil ki.adamı sadece bir yerde kilitli tutuyorsun. herif başkasının rızkını çalmanın yanlış ve adaletsiz olduğunu anlamıyor, çıktığında da aynı şeyi yapıyor. zaten düzgün birisi olsa, bunun yanlış olduğunu bilir.

    5:38 - Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'dan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah daima üstündür, hikmet sahibidir.

    5:39 - Kim yaptığı haksızlıktan sonra tevbe eder, halini düzeltirse, şüphesiz Allah, onun tevbesini kabul eder. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.

    defalarca hırsızlık yapmış iflah olmayan huur evlatlarının eli kesilir. çaresizlikten yapmış olanlar ise, malın maliyetini öder.ona çalışacak hakkıyla iş falanda bulunur. şeriat adalettir.
    ···
   tümünü göster