1. 1.
    +3
    daha önce burada görmüştüm böyle başlıklar. varsa böyle derdiniz alın okuyun panpalar. (alıntıdır)

    fotoğraflarda kötü çıkmanın çözümü olması. daha doğrusu daha fotojenik olabilirsiniz.

    bu video çoğu şeyi anlatıyor zaten; video https://www.youtube.com/watch?v=Qe3oJnFtA_k

    yapmanız gereken ilk şey, yüz hatlarınızın fotoğrafta daha "keskin" çıkmasını sağlamak. yani, özellikle yüz odaklı fotoğraflarda, kafanızı biraz "öne" doğru getirin. normalde dik olan boynunuz biraz daha önde olsun vücudunuzdan. buradaki amaç 'jawline'ınızı belirginleştirmek.

    jawline olayını daha iyi anlamak için şu örnek fotoğrafa bakın. leonardo'nun yüzü ile boynu alttaki fotoğrafta "keskin" bir çizgi ile ayrılmamış, bu itici gelir insanlara. yüz ile boynu ayırmak lazım. leonardo'nun üstteki fotoğrafına bakınca zaten, fark anlaşılabilir.

    video'dan aldığım screenshotlar ile birkaç örnek göstermek istiyorum. before olarak yazdıklarım, kafasını öne getirmeden önceki halleri; after olarak yazdıklarım ise yukarıdaki tavsiyeyi uyguladıktan sonraki halleri. (photoshop vs. kullanılmadı.)

    before a http://www.imgim.com/image/9ok6t16.png/
    after a http://i.imgur.com/9xBjtLV.png

    before b http://i.imgur.com/3rk3sw5.png
    after b http://i.imgur.com/VhUtfzI.png

    before c http://i.imgur.com/pKg8rYc.png
    after c http://i.imgur.com/VFW1T4j.png

    ayrıca, bahsettiğim jawline'ı (o keskin çizgiyi) daha da belirginleştirmek için dudaklarınızı biraz sıkıp öne doğru getirebilirsiniz. kezbanlarımızın yaptığı şekilde (örnek fotoğraf https://newnaacal.files.w...520_910909788_n.jpg?w=510 ) değil de daha çok daniel craig gibi yapmaktan bahsediyorum tabii. (örnek fotoğraf http://the-flack.com/wp-c.../2012/11/Daniel-Craig.jpg )

    yapmanız gereken ikinci şey ise lense biraz yukarıdan bakmak. kameradan 2 kol kadar uzaksınız diyelim, lensin merkezine 5 cm gibi bir yükseklikten bakın. örnek fotoğraf http://pug.komkon.org/01nov/2Rotties.jpg

    son olarak, gülümsemek çok önemlidir, lakin fotoğraf için güldüğümüzde, gerçekten komik olan bir olaya güldüğümüz gibi rahatça gülemeyiz. kasarız kendimizi. bu sorunu aşmak içinse yapmanız gereken şey o kasıntı gülüşü yaparken alt dudağınızı serbest bırakmak. örnek resim http://i.imgur.com/rEDumXc.jpg doğal gülüşlerimizde alttaki gibi olmamıza rağmen fotoğraf çekilirken genelde üstteki gibi oluyoruz, bu fotoğrafı bozar. buna dikkat edin.
    ···
   tümünü göster