1. 1.
    +1
    Gelin beyler editleye editleye gidip hepinizi pesimist hayatınızdan kurtaracağım.

    -Şimdi herşeyden önce, eğer taşağa almayıp burada yazanları uygulamak gibi bir fikriniz varsa ciddi ve özgüvenli olmanız gerekmekte.

    -Herkesin ilgi odağı olan şeyler vardır mesela müzik, film gibi. Bunları değiştirmekle başlayın. dinlediğinizde içiniz huzur dolacak yada hareketlenip gaza geleceğiniz şarkılar dinleyin. Türkçe şarkı önermiyorum çünkü müzik dinlerken sözleri anlama yetisi yüzünden kafanız daha karmaşık olacaktır. Film olarak yeşilçam vb. klagiblerden vazgecin. Stand up guys ı, izleyin spartacusu izleyin. insanların sizi ezmesine izin vermeyin. Her konuda bilgili olmayabilirsiniz ki bu çok doğal. insanlarla iddialaşmayın, bırakın kendilerini kral sansınlar. Dövemediğiniz adamlara abi demeyin. Gerçekten saygı ve sevgi duydugunuz kimseye abi demeyim çünkü onlardan "abiiim" lafını işitmek sinirinizi bozacaktır. Elinizdekiyle yetinin, 1 çikolatanız varken 2. yi neden isteyesin? Açgözlülükten uzak durun herşeyin fazlasını isteyip elde edememek sizi yıpratır.

    -Macera yaşayın, insanın ihtiyacı olan şeylerden biridir. Hayatı zevkli kılar yaptıgınız birşey karşısında kalbinizin gümbür gümbür atan sesini duymak. Çalın, gidin bir mağazaya elinizde bir poşetle. Müptezel bir köşede kameraya görünmeden çalın istediğinizi. Günah olsun yada olmasın. Bu dünyada yeterince büyük oyunlar dönüyor zaten sizin yaptıgınız denizde kum tanesi. (bunu umutsuzca söylüyorum) Ders çalışın beyler sınavları giblemeyin ama çalışın. Kendinizi sıkmadan çalışın. Elde ettiğiniz başarıya şaşıracaksınız. Bu da sizi mutlu edecek.

    -Olmayacak ilişkilerin peşinde koşmayın. beyler kabul ediyorum güzelliği karşısında taşaklarımız sünen kızlar yok değil fakat bize bakmayacaksa neden hayatımızı ona bağlayıp melankolik olalım be? Sigaradan olabildiğince uzak durun. Alkol alın ama dertli olduğunuzdan değil be kardeşim mutluluktan. Oğlum umursamayın kimeseyi. Her söze incinen heriflerden olmayın. insanların ne dediğinden bize ne biz kendi yolumuza bakarız. Yol demişken kendinize bir hedef belirleyin ve onun için çalışın. Liselimisiniz? En iyi üniversite için çalışın. Üniversitelimisiniz? mesleğinizin tabanını en iyi şekilde oluşturun. Çalışıyor musunuz? işinizde en iyisi olun. Bunların size ölene kadar getirisi olacaktır.
    ···
   tümünü göster