1. 1.
    -1
    ne yani ne kadar saçma bişey haline geldi. zorunlu askerlik.. bak bak. insanların 12 ve 6 ayı boşa gidiyor resmen. boş yani. dogu tarafındakiler dısında sadece vakti nasıl öldürürüm olayı, tanımadıgın insanlarla arkadas olmak filan. eğitim seviyen farklı her kesimden insan kime güvencegin belli değil...

    yakın cevremden biri askere gitti. nişanlı. cokta güzel işi var , gazeteci editör. nişanlısda dunyalar tatlısı. adamın kısa dönem usta birliği hakkari dağ komando cıktı. al işte. ölüm ensende kardeşim. o kadar hayalleri var. taamam vatan millet sakarya ama yıl 2014 arkadaşlar. asıl askerlik biizim dedelerimizin 2.5 - 3 sene yaptıgı zamanlardı. teknoloji yok adam akıllı , insan gücüyle bişeylerin kazanılması hedeflenen bir sistem. şimdi öylemi ? at füzeyi gitsin. hani globalleşen ülkeydik biz. bir amerikaya bak bi bize. adamlar 1 numara askeri donanmada. amerikan özentiliği değil bu yanlıs anlamayın. adamlarda paralı askerlik diye bişey. eğitimden sonra maaşlı asker oluyorsun ve bence gayette mantıklı bi sistem. ülkede işşiz genç dolasıcgına bu şekilde para kazansın..

    bu sistemin daha bir çok detayı vardır ama ben özet geçiyorum. sistemin oturması işe koyulması nitelikli insan secimi vesayre. ben mesela ülkemi seviyorum ama askerlik yapmak istemiyorum. askerlik yapmayan vatan hainimi.? bedelli giden vatan hainimi.? herkes bunu çok iyi biliyorki ellerine eğitimde verdikleri eski g3lerle ne vatan korunur ne bişi. herşey bi rokete füzeye teknolojik bişeye bakar. ki imkanım olsa bir dakika bile durmam bedelli yaparım. niye hayatımdan bana hiç bir şey katmaycak bir şeye vakit harcayım ki. şimdi kimisi gelicek burda vatan millet sevgisi sorgusu yapıcak filan. bırakın arkadaslar. bu ülkede vicdani red cıksa cezasız emin olun ülkede hiç kimse askere gitmez. giderim diyende meraklısıdır. ama emin olun herkes bu yasadan faydalanır kendimizi kandırmayalım.. elbet kimisi gelicek e uzun dönem yapan enayimi... enayi değil .. enayi gozukmesine mecburiyet neden oldu. kimse ana baba ocagından vatan millet sevgisine gitmez askere. kimse meraklısı değil en büyük asker bizim asker wohooooy diye gönderilmeye. şehit olursun , gazetenin birinde en köşede mikroskopla okunur haberin.. olan ailene olur ..
    ···
   tümünü göster