1. 1.
    +14
    uzaktan bir arkadaşın doğum günüydü bugün. aradılar beni şurda toplanacağız sen de gel dediler. gidesim yoktu pek ama biraz sosyalleşmek ve biraz da pasta yemek adına kabul ettim tekliflerini. neyse gittim kafeye bunlar erkenden gelmişler kahve falan söylemişler kendilerine. yapmacık bir gülümseme ile selamladım hepsini.

    dedim pastayı ne zaman kesiyoruz arkadaşlar. pasta yemek için geldiğimi anlamasılar diye muallakce bir kahkaha attım. bunlar biz pastayı kestik dediler amk. çok zoruma gitti. beni niye beklemediniz falan dedim. madem doğum günü kutlayacağız bekleyin huur çocukları. içlerinde bin biri var ismi taşkın. "iki dilim pasta için yaptığın şeye bak amk" deyip güldü.

    gerçekten de pasta yiyemediğim için yapıyordum bunları ama bunu onlara yansıtmak istemedim. bayağı sinirlendim. pastalarına muhtaç olmadığımı göstermek adına cüzdanımı çıkarıp masaya para koydum. kahveleriniz benden olsun deyip kalktım. giderken afili afili yürüdüm. onlara gerçekten de derslerini vermiştim . helal olsundu bana. kendimi tebrik edip yanağımdan bir makas aldım.

    neyse çektim gittim otobüs durağına. cüzdanı çıkardım otobüs kartını almak için. bir de baktım cebimde 20 lira var amk. 70 liram olması lazımdı. jeton yeni düştü amk masaya 50 lira bırakmışım demek. lan dedim annem beni öldürür.

    azap içinde tekrar kafeye gittim. bizim binler hala orda suratlarına bakmadım. o sırada da garson hesabı alıyordu. hemen gittim yanına. "abi şu 50 liranın üstünü verir misin" dedim. muallak bana ters ters baktı. hesap zaten 45 liraydı beyefendi falan dedi. ebesinin ammı 5 kahve 45 lira mı amk dedim içimden. tamam dedim üstünü alayım ben abi dedim ama nasıl kıpkırmızı oldum.

    bu muallakler de kikir kikir gülüyor orda. garson gitti gelmek bilmedi 10 dakika amk. ben de şarzı bitmiş telefonumu çıkartıp mesajlaşıyormuşum gibi yaptım paramın gelmesini bekledim amk. neyse bu garson geldi. huur evladı 10 tane 50 kuruş getirmiş dalga geçer gibi. "abi birlik yok muydu ya " dedim duymadı muallak. elime tek tek saydı bir sürü insan içinde. herkes işi gücü bırakmış bizi seyrediyordu sanki o an. ciddi ciddi rezil oldum amk.

    9 tane 50 kuruş saydı elime artık dayanamadım koşa koşa gittim son elli kuruşu almadım amk. içerdekilerin kahkahası hala duyuluyordu. 9 tane 50 kuruşu terli avuçlarım içinde zapt etmeye çalışıyordum. çok fena rezil olmuştum. dedim intihar edeyim amk. ilerden bir kamyon geliyordu önüne atladım. bin ani fren yaptı. indi aşağı beni dövmeye kalktı küfür falan etti. çığlık atıp kaçtım. eve doğru 20 kilometre falan koştum.

    annem bana paranın hesabını sordu olanları anlattım. cebimdeki 20 lira ve elimdeki 9 tane 50 kuruşu uzattım. " senin doğum günün 9 eylüldü ama onlar seninkini kutlamadı. gurusuz gitmişsin bir de hesaplarını ödemişsin" deyip suratıma tükürdü. odama gidip hıçkıra hıçkıra ağladım. annem akşam puding yaptı çilekli. dedim heralde pişman oldu. ama iştahım o kadar kapanmıştı ki puding payımı kardeşime verdim. sonra da pişman oldum pudingimi yemediğime onun için de ağladım.
    ···
   tümünü göster