1. 151.
    +1 -1
    @117 ve @121 e toptan cevap vereyim.

    öncelikle atsız'ın birçok milleti düşman ilan etmesi konusuna bir açıklık getirmek istiyorum. atsız osmanlı'nın yıkılışına, azınlıkların ihanetine şahitlik etmiş bir adamdır. yetiştiği dönemin siyasi koşulları göz önünde bulundurulmadan bunu eleştirmek saçmalıktır.
    bana göre atsız'ın hatalarından biridir ancak tamamen temelsiz bir düşünce değildir.
    atsız der ki; türkçülüğümüz, yani ırkçılığımız bize düşmanlık eden milletlere karşıdır, savunmacıdır. bu açıdan baktığında içi boş bir düşünce değildir atsız'ın düşüncesi. atsız yabancı ideolojileri reddedecek kadar türkçüdür, milliyetçidir. ülkücü arkadaş hala türkçülük ve milliyetçilik ayrımına takılmış. her milliyetçi türkçü olmayabilir ama her türkçü aynı zamanda milliyetçidir.

    yani arkadaşım benim esasında işinde gücünde olan kürtlerle bir derdim yok. ya da ne bileyim rusların hepsi ölsün istemiyorum. ancak bu toplumların türklere karşı uyguladıkları politikalara tepki olarak milli çıkarlarımızı gözetiyorum.

    günümüzde islamcı arapçı ve sol maskesi ardına saklanmış kürtçülerin türk milliyetçiliğini hedef alan politikaları bu savunmacı yanımı daha fazla ortaya çıkartıyor. dostum türkçüler azınlık ve eziliyor hesapta faşist biziz.
    ···
   tümünü göster