1. 1.
    +11
    Bakın kardeş diyorum, okuyun yararı olacak.

    Hayatınızın en guzel ve en çok fırsatın oldugu donem.

    Yeri geldi çaycılik yaptım, pansiyonda resepsionda çalıstim, cogu sektoru bilirim.
    Size özel sektörü anlatayım. 16 ay fabrikada çalıstım. Çogunda 12 saatti. yeri geldi 16 saat oldu.

    Alimunyum sektorunu anlatayım.
    Vardiya diger vardiya ya mumkun oldugunca tezgahları temiz birakmaya calısır. Çapaklar kalır presin altında. yeri gelir diger vardiya temizlemezdi ama orası temizlenmezse pres durumak zorunda kalırdı.
    Yeri gelir sıra sende olamasada sen temizlemek zorunda kalırsın. adam ekgib olur 3 kişi malları kesip, dizer,kaldırırdik. Yemekte bile durmazdı basmaya devam. Yemek arası 30 dkka ama tezgah dolarsa 15 dakkada bile olmazdı.

    Sıcak sektor zaten. Ne zaman gitsem o lise gunlerime isyan ederdim çalısmadıgım için.

    Size tavsiyem sadece 2 gun, sadece 2 gun bi cay bahcesinde calisin. paraya gerek yok, zorlugu hayatı anlamak için.

    Şimdi lise1,2,3,4 farketmez gençler. Oturup adam gibi ygs,lys çalışın ve adam gibi bolumlere gidin. özel sektor gerçekten cok zor, bizzat 12 saat çalıştım. Hergun isyan ettm okumadgima. yani okudum ama 2 yil onlisans okudum.

    Sadece ders dgl, yanına sporlada ugrasın mutlaka. cunku milli sporculara 1 trilyon para ve aylık 2 bin tl maaş her ay.bunları bize diyen olmadı hiç zamanında.

    Okul universite bitince bide karşinıza kpss sinavı çikacak unutmayın.
    lisede ingilizce derslerine öylesine dgl, ögrenmek için girin derse.

    Ya okuldan 5 te çıkin diyelim. Eve geldiniz, yemek,pc derken. saat 7. 2 saat ygs ,2 saatte normal dersini yap yeter. 2 saatte pc de takıl.1 de yat.
    Vakit yine kalıyor size.

    Simdi diceniz kitap, deneme,soru bankası bunlar hep para. Burada size para veremem fakat bunları ildeki validen, belediye başkanından, kaymakamdan isteseniz elbet yardımcı olurlar.

    Simdi benim yaş 24 oldu,bu yaşta akranlarım mezun oldular, astsubay olan var, cocugu olan var. geçende biri ogretmen oldu kafam o zaman dank etti işte. simdi tekrar hazirlanmayi dusunuyom ygs,lys. hemde fabrikaya girip işte çalışcam ayrica ygs lys pdr için ugraşçam. kasımda kpssden atanamazsam, memur olamazsam şubatta askere gidecem. 1 senede oyle kaybetcem. 2015 ygs de kaçacak, 2016 ygs ye kalacam. Tabi bu sırada yaş 25-26 oldu, fabrikada çalıscam, evdekiler evlen diyecek.

    Pdr kazandık dixelim. 4 sene oku, 1 senede atanmak yaş oldu 31,32.

    Hayat çok zor.
    ···
   tümünü göster