1. 26.
    +1
    panpa bilgisayar bilişim okuyorum aynı zamanda odtü'de yazılım şirketinde çalışıyorum. bunları söylememin amacı bu sektörün içinden biriyim.
    gamer olmak için bahsettiğin özelliklerin orta seviyesine sahip olman yeterli,yani kısaca normal bir insan da yapabilir gamer'Lık olayını.
    zeka cart curt bunlar işin ekstrası.
    bu işi yapabilmek için sahip olman gereken en önemli şey zaman.
    ikincisi (yayın yapmayı düşünüyorsan) düzenli yayın saatleri.
    üçüncüsü sağlam bir bilgisayar ve internet bağlantısı.(işin maddi boyutu oluyor bu.)
    dördüncüsü de pratik yapmak. hatta ikinci en önemli özellik de bu.

    işin strateji veya uzun süreçli planına gelince de;
    para kazanma olayını uzun süreçte gerçekleştirebilirsin. yayın yapmaya başladın beni keşvetsinler diye ikinci ayda hayallere düşme sakın.
    uzun süreçte, düzenli olarak yayın yaparsan ve oynadığın oyunu iyi oynarsan kendini iyi satabilirsin anldıbına gelir.
    bir de yayınında insanları çekebilmek için farklı bişeyler bulabilirsen yapabilirsen sorunun kalmaz.
    oxi'yi örnek vermiş birisi, oksinin dıbına koyim. iğrenç bi insan,ama onun farklı tarzı ve en önemlisi oyunu iyi oynuyor oluşu 15-17 yaş aralığına izlettiriyor kendini. saçma sapan ekran kırma olayları da insanlara yayını eğlenceli hale getirtiyor.

    kişisel olarak önerim sağlam bi bilgisayar toplaman. geçen ay 4bin tl'ye kasa topladım. ama yetmiyor, sağlam bir internetin olması gerekiyor.(upload özellikle)
    ve başlayacaksın yayına, ilk aylarda sıfır kişiye yapacaksın yayınını. zaman geçtikte izleyici kitlen yavaş ama kesin bir şekilde artacaktır.

    dayz yayını yapan bir adam var, xsmak adı. bu yayını yapmaya 1,5 sene önce başladım dedi, ilk üç dört ay 1 kişi bile izlemiyordu dedi. zaman geçtikçe düzenli bir şekilde yayın yaptıkça ve oyunu güzel oynadıkça adam aranan biri olmaya başladı. şu sıralar ortalama 800-1000 kişi arasında değişiyor izleyici sayısı.

    http://www.twitch.tv/mrmoonshouse/profile
    http://www.twitch.tv/xsmak/profile
    bu adamlar uzun süre yayın yapıp para kazanan adamlar.
    http://www.youtube.com/watch?v=PLveMFmNTmw bu video 3 milyon izlenmiş, video sonunda gelen adam yukarda linkini verdiğim mr.moon.
    yayın yaptıkça, youtube'a ekledikçe izleniyorsun panpa.

    parça parça yazdım bişeyler aklına gelen bişey varsa sorabilirsin sohbet ederiz.
    ayrıca bu senin işin değil, hobin olarak gör her zaman.

    edit: para kazanama olayı üzerinden gittiğimiz için streamer olmayı önerdim bu arada, yani sözlerim stream yapmak için geçerli. yayından öte direk profesyonel olarak oyunculuk yapmam gerekirsen durum değişir.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster