1. 26.
    +1
    Kadın Pgibolojisi

    Evrimsel Pgiboloji


    200 sene öncesiyle şimdiki zaman sence aynı mı? Tabi ki hayır. Çevremiz değişti . Düşünce yapılarımız değişti. En önemlisi tüm insanlar değişti. Bu değişiklikler tabiki oyunun kurallarını da değiştirdi. Kadın pgibolojisi hakkında bilgi sahibi olarak, oyunu oynayacağımız sahanın kaba taslak bir haritasını çıkarmak gibi birşeydir. Yıllardan beri kadınların sana verdiği tepkileri anlamsız, gereksiz buldun. Bunlar ya ilişkinin bitmesine sebep oldu yada canının yanmasına sebep oldu. Bunları öğrenerek artık kadınların verdiği garip tepkileri fark edeceksin ve sana göstereceğim pratik bilgilerle, içinde bulunduğun durumu lehine dönüştürebileceksin.
    Kadın pgibolojisi evrimsel olarak iki amacı vardır:
    1 –Üremek ve çocuğun doğması için gereken koşulları sağlamak. Doğan çocukların korunması ve gelişimi için gerekli ortamı oluşturmak.
    2 –Çevresindeki erkekleri etkileyerek, doğacak olan çocuğun gelişimini ve korunmasını garanti altına almak. Bu etkileme genellikle manipülasyon şeklinde olur.
    Kadıniçin önemli olan duygusal durumdur. Kadınlar “ o anda ne hissetiklerine “ bakarken, erkekler “ a neden b ‘ye sebep oluyor?” gibi mantıksal bir süreç izlerler.

    Pgibolojik olarak sağlıklık bir kadında, bu duygular şehvet ve koruma duygusudur. Diğerlerinde ise, drama tarzı duygulardır.
    Genetik olarak dişilerin memeli beyni ve sürüngen beyni güçlü erkeklerden etkilenmesi için programlanmıştır. Dişiler ,yüksek yaşama şansına sahip çocukları doğurmak için, kabilenin en güçlü erkeklerine ilgi duyarlar. Bu genetik korunum , Darwin’in doğal seçilimidir. Baskın erkeğin en iyi genlere sahip olduğu düşünülür ve bundan dolayıçiftleşmek için en uygun eşdir. Bu korunum davranışı tüm hayvanların beyinlerine programlanmıştır. Dişitıpkı zayıf erkeklerden uzaklaştığı gibi güçlü erkekten “ hoşlanmaya” karar veremez, ,bu bilinç altında oluşan bir reaksiyondur. Evrimle yada Tanrının etkisiyle, dişiler güç karakteristikleri gösteren erkeklere ilgi duyarlar. Baskın erkek otomatik olarak en iyi tedarikçi olarak kabul edilir. Çünkü erkek avlanır, kadın avlanmaz.
    ···
   tümünü göster