1. 1.
    +1
    iş mi özel hayat mı? o önemli bence en temelde. eğer iş ise insan kendinden en az bilgi vererek en fazla bilgiyi almak üzerine yoğunlaşmalı. evet, hayırdan uzak kişinin kendini tanımlaması üzerine yorucu ve aynı zamanda motivatif sorular yöneltmeli.

    özel hayatta ise yukarıda yazılanlar kısmen geçerli. eğer ons düşünülüyorsa karşıdaki tarafın maksimum seviyede konuşmasını sağlamak için iş tekniği makbuldür. şöyleki karşı taraf anlattıkça ve sen ilgiyle dinledikçe karşı taraf kendini daha önemli hisseder. sonuç %75 başarıdır ki bu oran iş hayatında bile oldukça yeterlidir.

    nitekim özel hayat ki burada gerçekten sizin senin belirlediğin kesin çizgilerle özeline girer(eğer iş hayatının mantığıyla özel hayatını oluşturuyorsan zaten senin amk. kazandığın para dahil. kazanılan para iş hayatına girer.) doğru olan ilk planda karşıdan olabldiğince bilgi almak sonrasında karşınıza olabildiğince fazla bilgi vermeye çalışarak karşıdaki insanın sizizn hakkınızda daha net yorumlarda bulunmasını sağlamaktır. bu şekilde uzun dönemde yaşatabileceğiniz sürprizlerden karşı tarafı uzak tutarsınız. günün sonunda iki taraf ta yatırım maliyetleri ve geri dönüş süresi hakkında yorum yapabilir.

    özet: kısa süreli ilişkide müteahhit yaklaşımı uygundur. uzun süreli ilişkide ortaklık yaklaşımı uygundur.
    ···
   tümünü göster