1. 1.
    +5 -33
    bakın arkadaşlar daha önceleri uyarmıştım. bir ulus içindeki herhangi bir etnik kimliğe hakaret etmek anayasal suçtur. kimse ulus denilen demokratik örgütü oluşturan kimlikleri dışlayan, ayrımcı, bölücü, hakaret içerikli, aşağılama amacı taşıyan söylemleri sosyal bir platformda dile getirebilme özgürlüğüne sahip olduğunu düşünmesin. daha önce sözlükte bu suçun faili 2 user hakkında şikayette bulundum ve şikayetim haklı görülüp fail kişiler savcılıkca ifadeye çağrıldı ve yakın bir dönemde de mahkemede yargılanacaklar.

    abdullah öcalan konusuna gelince

    kişinin o ülkenin yasaları tarafından mahkum edilmesi bir şeyi değiştirmez. o şahsın gerçek kişiliğine sözlü hakeret ve saldırıda bulunmak aleni bir suç unsurunun varlığını ortaya koyar. bu da sizi hukuki olarak bağlayıcı kılar. o yüzden kendinizi bilin kendinize gelin. birilerinin canını yakmak istemiyorum ama sizler ısrarla aynı şeyi tekrarlıyorsunuz.

    edit: hala aynı şeye devam edenler var. bundan sonra gözünüzün yaşına bakmayacağım. senin öcalan diye hakaret edip, küfrü tebelleş ettiğin kelime haznesi yerlerde sürünen ağzınla laf etme çabasına düştüğün adam milyonlarca kürdün önder olarak addedip kişiliğine demokratik inisiyatiflerini sundukları bir lider şahsiyet sonuçta. herkes haddini bilsin.
    ···
   tümünü göster