1. 26.
    0
    @12 şans diye bir şey yoktur. senin şans olarak gördüğün şey, bir sonuç. bu sonuca neden olan olayların meydana gelmesi için şartlar uygun demek ki. bunun adı nedensellik ilkesi. yani benzer şartlar altında benzer olayların aynı sonuca neden olma ilkesi. bu sebep-sonuç ilişkisi tamamıyla kader kavramı ile alakalı.

    bu nedenle hiç bir insan (istisna bir kaç kişi hariç) olayların akışına engel olamaz. meydana gelecek olayları engelleyemez. yaşanacak olan yaşandı ve bitti. biz zamanın okunu takip ediyoruz. yani geçmişten şimdiye, şimdiden geleceğe doğru zamanın ilerlediği algısıyla yaşıyoruz.

    böyle yaşamamızın nedeni, dünya üzerinde yaşayan organik canlılar olmamız, yani beden sahibi olmamız. beden bir kafes gibi. yani kısıtlayıcı özelliğe sahip. tüm renkleri göremiyorsun, tüm sesleri işitemiyorsun. belli bir dalga boyu aralığında yaşıyorsun. bu nedenle zaman ve mekan içerisinde doğum ve ölüm arasında bir ara hayat formundasın.

    bu ara hayat formu geçici bir durum. bu hayat içerisinde her düşünce ve eylemin, değiştirici ve dönüştürücü etkiye sahip. buna karma inancı deniyor. düşüncelerin bile boşa gitmiyor. düşünce de bir enerji. hem sende bir değişikliğe neden oluyor hem de uzay-zaman içerisinde.. bunu anlamak çok zor gelebilir. düşünce, ışıktan kat ve kat daha hızlı hareket eder. insanların eylemleri de belli bir enerji değişimine neden olabilir. aslında hepimiz, diğer bir hayat formuna büründüğümüzde, yani öldükten sonra dirildiğimizde, eylemlerimizin ve düşüncelerimizin bize kazandırdıklarını ve kaybettirdiklerini anlayacağız.
    ···
   tümünü göster