1. 1.
    +4 -4
    3gün falan haberlere bakmadım, 4. gün yer yerinden oynamış ülkede. Bir tomar yazı baktım ama yine fark ediyorum ki insanlar olayın özünü kaçırıyor.

    Olayın özü, Işıd’i anlayamamaktan kaynaklanıyor. Evet ne yazık ki Türkiye’de hala insanlar Işıd’i anlayamıyor. ister hoşunuza gitsin, isterse gitmesin, Işıd gerçek müslümandır, sizler değilsiniz. Eğer kur’an’ı ve Hz. muhafazid’in yaşdıbını referans alıyorsanız, durum budur. Müsadenizle size biraz açıklayım ama önce google’dan gelebilecek kişilr için şunu net belirteyim, Allahsızım. Yani burada yazacaklarım Işıd propagandası falan değil, size olayı anlatmak.

    Öncelikle yanlış anlama olayında aynı hatayı Türban olayında yaptık. Ecevit zamanında çıktı “burası devlete meydan okunacak yer değil” dedi. ama Allah’a meydan okumuş oldu. Çünkü Türban -eğer kur’an’a inanıyorsa- öyle takılıp çıkarılacak- bir aksesuar değil.

    Nur Suresi 31. Ayet şöyle buyurur:

    “Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz.”

    Yani şurada aç burada kapa gibi bir şey söz konusu değildir. istisna durumlar belirtilmiştir. Vakti zamanında bunu anlayamadık, ve 20 yıla yakın bir bez parçasıyla uğraşıp durduk.

    Şimdi benzer bir hatayı Işıd ile yaşıyoruz. “Onlar gerçek müslüman değil” zırvasıyla Işıd’i engelleyemezsiniz. Aynı türban olayında olduğu gibi duvara toslarsınız. Dün Cumhuriyet mitingleriyle Abdullah Gül’e karşı çıkarken nasıl “Tayyip’e karşı çatı aday ol, seni destekleyelim” zavallılığı oluştuysa, Işıd öyle bir büyür ki, “Tayyip sen iyisin, Işıd’e karşı başımızda dur” kepazeliği olabilir.
    ···
   tümünü göster